Filistin'li Çocuklara ''Barış'' Kur'an Merkezi

Filistin'li Çocuklara ''Barış'' Kur'an Merkezi

Çocuklara özel ''Barış'' Kur'an ezber eğitim merkezi Nasıre (işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzey şehirlerinden) 'de açıldı.

 Bu Kur'an ezber eğitim merkezi Nasıre şehri Esselam (barış) camiinde açıldı. Bu şehirde yaşayan küçük Filistinli çocuklar için Kur'an ezber kurslarına katılma fırsatı sağladı.

Filistinli çocuklar bu merkezde Kur'an ezberine ilave olarak eğitim ve ahlak dersleride alacaktır.

Nasıre şehri barış camii cemaat imamı Şeyh Ziyaüddin Ebu Ahmed bu merkezin açılış hususunda '' Bugün çocuklarımız Kur'an öğretilerine şiddetle ihtiyaç duymaktadır. Çünkü bu nesil arasında Kur'an kenara itilmiş onların müziğe, dizilere ve diğer hobilere eğilimleri Kur'andan daha fazladır. Bu yüzden Kur'an ve Kur'an bilimleri hakkında çok az bilgi sahibidirler. Yeni nesil eğitim ve ahlak alanlarında Peygamber (saa)'in öğretilerine ihtiyaç duymaktadır. Zira bugün şiddet, çatışma, cinayet, soygun ve ebeveynlere karşı saygısızlığın yayılmasına tanık olmaktayız'' dedi.

Şeyh Ziyaüddin Ebu Ahmed yeni neslin yetiştirilmesinin kendi görevlerinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Nasıre yada Nasıriye şehri işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzeyindeki en büyük şehirdir. Sakinlerinin çoğunluğunu Müslüman Filistinli Araplar oluşturmaktadır. Ayrıca bu şehir Hz İsa (as)'nın çocukluk dönemini geçirdiği şehir olarak tanıtıldı.

 

 

                                                                                                      

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın