Filistin'de WhatsApp üzerinden Kur'anı Kerim ezberi

Filistin'de WhatsApp üzerinden Kur'anı Kerim ezberi

Filistin Tulkerem eyaleti Darul Kur'anı Kur'an ezber ve kıraat kültürünün yayılması doğrultusunda WhatsApp üzerinden Kur'anı kerim ezber eğitimini vatandaşlarına sundu.

Ürdün nehri Batı Şeria Tulkerem şehri vatandaşlarının sosyal ağlara katılımının artışı ile eşzamanlı olarak onların vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmek doğrultusunda Kur'an ezber ve kıraat kültürünün yayılması için bu eyaletin Dar-ul Kur'anı kendi vatandaşlarına WhatsApp üzerinden Kur'an ezber eğitim hizmetini sundu.

Tulkerem eyaleti Darul Kur'an denetmeni Şeyh Mahmud Şereb bu konu hakkında, 'Bu hizmetin sunulma amacı uzman ve tecrübeli erkek ve kadın mürebbilerin gözetimi ile aileler arasında Kur'an ezber kıraat kültürünün yayılmasıdır.

Halihazırda yaklaşık 200 kız ve erkek Kur'an öğrencisi ezber ve tecvid bölümünde bu Dar-ul Kur'an'da Kur'anı Kerim eğitimi görmektedir' dedi.

Filistin Tulkerem Evkaf Müdürü bu konu hakkında 150'den fazla Kur'an ezber eğitim merkezinin bu eyalette Filistin Tulkerem eyaleti Evkaf İdaresi gözetiminde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Rapora göre, WhatsApp yoluyla Kur'an eğitim hizmeti alan Filistinli vatandaşlardan birisi ' Bu hizmet benim zamandan tasarruf etmemi sağladı şöyleki ben Kur'an tecvidini bazen evde veya işyerinde kaydeder ve denetmenlere göndererek onların görüşlerini bana yollamalarını isterdim' ifadesini kullandı.