Filipinler'de Kur'an Çevirisi

Filipinler'de Kur'an Çevirisi

Filipinler'in Maranao diline çevrilen 500 Kur'an-ı Kerim, yerel bir hayır enstitüsü ve BAE'de yaşayan bir grup Müslüman’ın işbirliğiyle Ramazan ayında bu ülkeye gönderilecek.

 Maranao dili Filipinler’in güneyinde yaşayan 103 milyondan fazla insan tarafından konuşulan bir dildir. Kur'an-ı Kerim'in bu dile çevirisi 10 yıl, okunması ve onaylanması da 5 yıl sürdü.

Kur'an çevirisi Filipinli Müslüman araştırmacı Şeyh Abdülaziz Gurvalim Sarumantang tarafından gerçekleştirildi. 90'lı yıllarda bu çevirinin ilk nüshası Medine'de basıldı.

Sarumantang, 1980'lerde Suudi hükümetinin Kur'an'ı Maranao diline çevirmesine izin verdiği ilk ve tek Filipinli Müslüman araştırmacıdır. Daha sonra  Tagalug (Filipin'de rayic olan bir diğer dil) diline çeviriye izin verildi.

Sarumantang'ın torunu Reşid Gurvalim bu konu hakkında yaptığı açıklamada, ''Büyükbabamın çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu kitabın yayınlanması toplumumuza ve dinimize çokça hizmet etti'' dedi.

Filipin'e 500 çevirinin gönderilme süreci önceki hafta Dar-ul Ber vakfı, Dubai İslam Merkezi ve BAE mukim Maranau camiası çabasıyla başladı. Bu nüshaların Ramazan ayından önce Filipin'e ulaştırılması kararlaştırılmıştır.

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın