Fildişi Sahilinde Görme Engelli Olup Hafız Olmak!

Fildişi Sahilinde Görme Engelli Olup Hafız Olmak!

Fildişinde görme engelliler, geçimlerini sağlamak ve bir lokma ekmek için dilenmekten başka çareleri kalmıyor. Bu yüzden burada kültürel faaliyetlerde bulunmak ve ya Kur’an ezberlemekle meşgul olmak bizler için çok zor”

Fildişi Sahilinde Görme Engelli Olup Hafız Olmak!

“Ömer Ecabi” 21 yaşında görme engelli Kur’an hafızı. O aslında Fildişi sahilinin ilk görme engelli Kur’an hafızı. Fildişi sahilinin en büyük şehri ve eski başkenti olan “Abican” da dünyaya gelmiş ve 4 yaşında hocası “Abdulkerim demye” den camide ders almış.

Ömer Ecabi: “biz görme engelliler için hayat burada çok zor. Fildişinde görme engelliler, geçimlerini sağlamak ve bir lokma ekmek için dilenmekten başka çareleri kalmıyor. Bu yüzden burada kültürel faaliyetlerde bulunmak ve ya Kur’an ezberlemekle meşgul olmak bizler için çok zor”

“Ben buranın ilk Kur’an hafızıyım ve Kur’an’la izzetimi buldum. Burada tüm camilerde Kur’an çalışmaları var hatta her akşam Kur’an halkaları düzenlenir. Kur’an derslerine katılım fazladır fakat Kur’an kursları ve camilerin eğitimi gelenekseldir ve görme engellilere yönelik hiçbir çalışma ve tecrübeleri yoktur”.

“Ne yazık ki devlet, Kur’an karilerine, hafızlara ve de bu yolda gitmek isteyen görme engellilere asla destek vermemekte. Özellikle biz görme engelliler camianın en fakir fertleriyiz bu açıdan bizim Kur’an öğrenme peşinde koşmamız çok daha zorlaşıyor”.

“Fildişinde birçok yarışmaya katıldım ve farklı rütbeler elde ettim. Ama uluslararası düzeyde katıldığım ilk yarışma İran’da düzenlenen uluslararası 34.Kur’an yarışmasıydı ve bu benim için büyük bir tecrübe oldu. Burada başka ülkeden gelen görme engelli Kur’an hafızları ile tanıştım, bana bu durum güven kazandırdı”.

“İslam dünyasındaki görme engelli kardeşlerim için şunu diyebilirim ki: Kur’an’ın hidayetine mazhar olsunlar, onu ezberlesinler ve ahkâm kurallarına riayet etsinler. İşte o zaman birçok başarıyı elde edeceklerini görecekler. Çünkü İslam, izzet, bereket ve saadet kaynağıdır”.