Faslı Sanatçının Deri Üzerine Kur'an Yazımı

Faslı Sanatçının Deri Üzerine Kur'an Yazımı

Faslı 60 yaşındaki sanatçı Ömer Hadi Kur'an-ı Kerim'i benzersiz yeniliklerle ve deri üzerine yaratıcı bir şekilde yazmıştır.

Faslı sanatçı tarafından Kur'an-ı Kerim yazımı 2015 yılında başladı. Üç yıl devam eden bu proje sonrasında, küçük odasında ,bu sanat eserini sergilemektedir.

Ömer Hadi ,Fas'ın başkenti Rabat şehri kuzeyinde ''Kenitra'' şehrinde yaşamaktadır. Bu sanata gençliğinde hiçbir hocadan eğitim almadan başladı.

Bu sanat eserinin ilk sayfaları güzel ve özgün hat sanatı ile süslenmiştir. Dört tane Kur'an hafızı ayetlerin yazımında  herhangi bir yanlışlık olmaması için bu eserin incelenmesinden sorumludur.

Sanatçının Kur'an-ı Kerim'i yazdığı deri sayfalar tutkal ile kaplı olduğundan yazıların görünüşü değişmedi. Bu Kur'an sayfaları 100 kg ağırlığında ve 565 sayfa olarak derlenmiştir. Her sayfanın uzunluğu 55 çarpı 36 cm'dir.

Bu Faslı sanatçının Kur'an-ı Kerim yazımı tahta, deri ve bakır bileşiminde yapılmıştır.

Faslı sanatçı Kur'an-ı Kerim'i uzun yıllardır tahta, kağıt ve bakır üzerine yazmaktadır. Hadi'nin son sanat eseri Kur'anın deri üzerine yazılması, elektrikli ütü ile yazma tekniğiyle keçi derisi üzerinde başladı. Ömer Hadi bu eseri Kabe'de korunması için Allah'ın Evine takdim etmek istemektedir.  ''Kenitra'' şehrinde çocuklar için bir okul kurma hayali vardır.Bu eser irade ve yaratıcılıkla yapılan bir kombinasyondur. Arkadaşları onun eseri hakkında bu sanatın İlahi bir hediye olduğunu ve Kur'an ezber yeteneğine rağmen kendilerini yenilikleri anlamaları için teşvik ettiğini söylüyorlar.