Fas’lı 67 Bin Kur’an Okuma Yazma Bilmeyen Bayana Eğitim Projesi

Fas’lı 67 Bin Kur’an Okuma Yazma Bilmeyen Bayana Eğitim Projesi

67 bin okuma yazma bilmeyen Faslı kadına bu projeyle mescitlerde Kur’an’ı Kerimi okuma yazma bilgisizliği ile mücadele için eğitim veriliyor.

                                 
El-Cezire adlı haber ajansının yaptığı habere göre Fas’ın diyanet işleri bakanlığı mescitlerde özellikle okuma yazma bilmeyen kadınlara eğitim projesini, bayanlara Kur’an’ı Kerim eğitimi vererek başlattı.

Bu doğrultuda 67 bin okuma yazma bilmeyen kadın, sıkıştırılmış bir eğitim döneminden sonra Kur’an’ın 77 bin kelimesinden fazlasını yazdılar ve bayanların her biri Kur’an’dan bir kelimesini Osman Taha hattıyla yazma çalışmaları yapıyorlar. Bazı bayanlar ise yazı ve süsleme sanatı öğrendiler ve Fas’ın milli el yazma Kur’an’ını kırmızı ve yeşil olmak üzere iki renkle yazdılar.

Aynı şekilde bu Kur’an, Fas sanatı olan sarı ipek ile kaplanmıştır. Diyanet İşleri Bakanı bu eşsiz eseri Fas Kralı VI Muhammed’e bayanlar adına hediye etti.
Diyanet İşler Bakanı: Kur’an okuma yazma eğitimi düşüncesi, bayanların bu projeye katılmaları ve yoğun ilgileri neticesinde Kur’an ezberleme projesine öncü olmuştur.