Fas'ta Kur'an Semineri

Fas'ta Kur'an Semineri

Fas'ın Tanca şehrinde Amerika New England Üniversitesi şubesinde Ingilizce Kur'an tercümelerinin tanıtımı üzerine bir seminer düzenlendi.

Bu seminer Amerika Maine eyaletindeki , New England Üniversitesinde profesör olan Brice Lawrence katılımıyla gerçekleşti. Seminerde  İngilizce Kur'an-ı Kerim çevirilerinin tarihi anlatıldı.

Brice Lawrence seminerdeki konuşmasında ''Miladi 1900 yılına kadar Kur'an'ın İngilizceye sadece beş çevirisi vardı. Ama 120 yıldan daha az süre geçtikten sonra, Kur'an'ın İngilizceye çeviri sayısı 155' e ulaştı. Kur'an-ı Kerim'in en iyi tercümelerini yapanlar Müslüman olan insanlar tarafından yapılmıştır. Kur'an'ın en eski çevirisi George Silas (İngiliz Oryantalist) tarafından yapılmıştır'' dedi.

Amerikalı profesör Kur'an kıraatı ve anlamını İngilizce dahil olmak üzere farklı dillere çevirirken düşünmenin önemini vurgulayarak bazı çevirilerin Kur'an'ın istisnai uslubuna teveccüh etmiş olsada Kur'an'ın çoğu çevirisinin anlama dayandığını söyledi.

Lawrence daha sonra John Meadows Radol ve Muhammed Marmaduke Pektal dahil olmak üzere Kur'an'ın bazı İngilizce çevirilerinin özelliklerini ve ayrıcalıklarını inceleyerek tanıttı.

Brice Lawrence son olarak ''Çevirmenlerden birisi benden Kur'an'ın belagat boyutunun aktarılması için Kur'an-ı Kerim'in İngilizceye edebi çevirisini yapmamızı istedi. Bu işe yaklaşık dört yıl önce başlandı ve 2022 yılında yayınlanması beklenmektedir'' beyanında bulundu.

Amerika New England Üniversitesi bağımsız özel bir üniversitedir. Maine eyaletinde iki eğitim birimi vardır. Bunlardan  biri Bydford ve diğeri Portland'dadır. Bu üniversitenin bir diğer şubesi Fas'ın Tanca şehrinde bulunmaktadır.

 

 

                                  

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın