Ezber Yarışması

Ezber Yarışması

Katar Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretimi Kur'an öğrencileri yarışmasına katılım şartları ve tarihini açıkladı.

Katar Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretimi, 58 yıllık okullar arası Kur'an ezber yarışmasına katılım için son tarihi 11 Kasım olarak açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, yarışma 17 Şubat Pazar günü başlayacak. Bu yarışmaya katılım, Katar vatandaşları ve bu ülkenin sakinleri için geçerlidir.

Katar'da yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar devlet yada özel okullara kayıt yaptırmak zorundadır. Ve göçmenlik idaresinden kimlik numarası sahibi olmalıdırlar.

Her katılımcı sadece birinci ve ikinci düzeylerden birine katılabilir. Aynı anda her iki seviyeye katılım kabul edilmeyecektir. Katılımcılar geçmiş yıllarda aynı seviyede dereceye girmiş olmamalıdır.

Yarışmanın ikinci seviyesi Kur'an'ın başından yada sonundan en az 7 cüz ezberidir. Ayrıca tüm Kur'an hafızlarının yarışmaya iki yıl üst üste katılmalarına izin verilmemektedir.

Bakanlık, tüm öğrencilere ve İslami eğitim dersleri veren gözlemcilerine, yarışmaya katılmak isteyen kız ve erkek öğrencilere fırsat tanımaları için çağrıda bulundu.

Katar 50 yıldır okullar seviyesinde Kur'an ezber yarışmasını kız ve erkek öğrenciler için düzenlemektedir. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verilerek onurlandırılacaklardır.

Yarışma farklı okullardan öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Bu, Kur'an yarışmalarına öğrencilerin, ebeveynlerinin ve okul yetkililerinin ilgisini yansıtır.

 

kaynak: iqna        

 

 

 Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın