Ey Allah’ın Resulü Gözün Aydın! + FOTO

Ey Allah’ın Resulü Gözün Aydın! + FOTO

Peygamberin Ten-i Paresi Âlemlerin Hanım Efendisi Hz. Fatımatü’z-Zehra’nın doğum yıldönümü münasebetiyle kutlama programı düzenledi. Hz Fatıma'nın doğum yıl dönümü kutlama programıyla hem zaman “Teklif Kutlaması” da yapıldı. Kur’an Nesli Der. kız öğrencilerinden bazılarının teklif yaşına ayak basmasıyla, onları kutlama ve yeni bir döneme başlamaları tebrik edildi.

Ey Allah’ın Resulü Gözün Aydın! + FOTO

 

Kur’an Nesli Der. Peygamberin Ten-i Paresi Âlemlerin Hanım Efendisi Hz. Fatımatü’z-Zehra’nın doğum yıldönümü münasebetiyle kutlama programı düzenledi.

Kur’an Nesli Der’in öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla 19 Mart Pazar günü gerçekleşen programda Hz Fatıma’nın şahsiyeti, iffeti ve edebine, takvasına ve örtüsüne vurgu yapıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan program, konuşmacıların konuşması, şiir,tiyatro ve ilahilerle devam etti.

 

 

Teklif Kutlaması

 

Hz Fatıma’nın doğum yıldönümü kutlama programıyla hem zaman “Teklif Kutlaması” da yapıldı. Kur’an Nesli Der. kız öğrencilerinden bazılarının teklif yaşına ayak basmasıyla, onları kutlama ve yeni bir döneme başlamaları tebrik edildi.

Merasimde, Teklif yaşına girmiş çocuklara, artık kendilerine hayatlarında yepyeni şer-i bir sayfa açıldığı dile getirildi. Bundan sonraki yaşamlarında Allah’ın emirlerine harfiyen uymaları, günlük ibadetlerini aksatmamaları, haram ve günahlardan uzak kalmaları gerektiği, iffetlerini koruyan, çirkin bakışlara maruz kalınmamasını sağlayan örtü ve hicaplarına daha bir dikkat etmeleri gerektiği aksi halde amel defterlerine geçileceği hatırlatıldı. Teklife eren çocuklara maneviyat dolu hediyeler verildi.

 

Teklif Yaşı ve Teklif Kutlaması

 

Teklif Yaşı: Kız ve Erkek çocukların dini vecibelerde mükellef yaşına ermesi dönemine denir ki bu yaşa eren çocuklar, dini vecibeleri olan Namaz gibi günlük ibadetler, oruç ve İmanın şartı olan “Füru-u Din” yani Müslümanın ameline dayalı hususlar farz kılınmış ve yerine getirmekle mükellef olmuşlardır.

Teklif Kutlaması: teklif yaşına giren çocuklara bulundukları konumu hatırlatma, artık işleyecekleri amelin sayesinde Allah ve Melekleri katında değer kazandıkları bir döneme girdiklerini hatırlatma ve bu döneme girmelerinin önemini beyan etmek için hazırlanan tebrik ve kutlama merasimine denir.

Bu dönem, manevi değerleri öğrenmeye başladıkları ve daha iyi bir insan olabilmek için kendi sorumluluklarını üstlendikleri dönemdir. Yapılan bu kutlamayla bizler çocuklara daha dikkatli yaşamaları ve maneviyat kazanabilmeleri için cesaret veriyor ve onlara değer verdiğimizi dile getiriyoruz.