Endonezya'da Kur'an Köyü

Endonezya'da Kur'an Köyü

Endonezya'da ''Kur'an köyü' ünvanıyla faaliyet gösteren okulların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

Endonezya'da ''Kur'an köyü'' olarak aktif olan okul sayısı günden güne artmaktadır. Bu okullarda dini ve dini olmayan bilimler öğrencilere öğretilmektedir.

Bu okullar hayırseverlerin katkılarıyla faaliyete geçti. Bugün yaygınlaştı ve öğrenciler tarafından çokça memnuniyetle karşılandı.

Kur'an köyleri 10 bölgede Cava ve Sumatra adalarında faaliyet göstermekte ve beş bin öğrencisi vardır.

Kur'an köylerinin en fazla öğrencilerini öksüz ve fakir öğrenciler oluşturmaktadır.  Okulların çalıştırılmasının maliyeti gönüllü hayırseverlerin yardımları ve öğrencilerin eğitim ücretlerinden sağlanmaktadır.

Kur'an ezberi, tecvid, tefsir ayrıca matematik, İngilizce ve Arapça gibi diğer bilimler bu okulların programlarıdır. Farklı ülkelerden Arap öğretmenler başta Mısır, Yemen ve Suriye olmak üzere ders vermektedir.

Endonezya'nın Tangerang şehri Kur'an köyü sorumlusu Ahmed Cemil, bu konu hakkında ''İlk aşamada bu eğitim merkezinde kalmak zorunlu değildir. Ama ortaokul ve lisede burada ikamet etmek zorundadırlar. Eğitim sistemimiz Kur'an bilimlerine ve diğer okul müfredatlarına dayanır'' dedi.

Ahmed Cemil bazı sınıflarda hazırlık  olarak İngilizce eğitim verildiğini belirtti. Mezun olan öğrencileri hakkında aldıkları bilgilerde onların  akademik eğtimde yükseldiklerine şahit olduklarını ifade etti.

 

                                                

 

 

      Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın