Elektronik Mushaf’ın (Muscat) Tanıtımı

Elektronik Mushaf’ın (Muscat) Tanıtımı

Umman Vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığı 12 Haziran pazartesi günü elektronik Mushaf’ın (Muscat) tanıtımını yapacak.

Uluslararası Kur’an haber ajansı Iqna’nın Umman gazetesi AlVatan’dan yaptığı habere göre; elektronik Mushaf 12 Haziranda “Seyid Haysem b. Tarık Al said Umman Miras ve Kültür Bakanlığı merkezinde tanıtım merasimi gerçekleştirecektir.

Vakıflar ve Diyanet İşleri başkanlığının katkılarıyla düzenlenecek merasime Arap ve İslam dünyasının ileri gelen şahsiyetlerinden “Abbas Schumann” El-Ezher Müdürü, “Muhyiddin Afifi” El-Ezher İslami Araştırmacılar Sekreteri, Muhammed Ebu El-Amir” El Ezher okulları müdürü katılacaklardır.

“Salim B. Hilal El-Kharousi” Umman vakıflar ve diyanet işleri başkanlığı danışmanı yapmış olduğu basın toplantısında şu haberi verdi: Kur’an-ı Kerim asırlar boyunca Müslümanların dikkat ve ilgi odağı olmuştur. İlahi kitap olan Kur’an-ı Kerim İslam ümmetinin ebedi anayasası ve kimliğidir.

Konuşmasının devamında: Ummanda Kur’an-ı Kerim hakkında yapılan çalışmalar hakkında; 1997 yılında kurulan vakıflar başkanlığı, kurulduğu günden bu yana çalışmalarında önceliği Kur’an-ı Kerime verdiklerini söyledi. İlk olarak Umman Mushaf’ı (Türk hattat olan “Turan Sevgili” tarafından) 2006 yılında basılmıştır.

El-Kharous sözlerine devamında: Elektronik Mushaf’ın (Muscat) yayınlanmasının benzersiz bir deneyim olduğunu söyledi. Bu Mushaf Osman Taha hattında olup, bu hatla yazılmış olması çocuklar için eğitim kitabı ve gelecek nesiller için de eğitim amaçlı olabilir dedi.

O sözlerinin sonunda: Elektronik Mushaf (Muscat) yeni yöntemlerle ayetlerde, surelerde ve Kur’an-ı Kerim’in diğer cüzlerinde araştırma yapmak isteyen âlimlerin ve araştırmacıların vakitlerinden tasarruf etmelerini amaçlamıştır.

Söz dizimi ve Kitabın yazımının Osmanlı tarzında yazılmasında ki gaye “Osman B. Affan” “üçüncü halife” Kur’an ile  mutabık kelime ve harfleri yazmak içindir.