El Ezher Kur'an Tilavet Eğitim Dönemi Düzenlemekte

El Ezher Kur'an Tilavet Eğitim Dönemi Düzenlemekte

20 Mayıs 2016-El Ezher camisi Kur'an ve ibtihal alanında yetenekli bireyleri eğitmek ve yetiştirmek amacıyla bir program başlatacağını duyurdu.

El Ezher cami açıkladı: Bu eğitim programı tilavet ve ibtihal alanında güzel sesli insanları eğitmek ve yetiştirmek amacıyla uygulanacaktır. Bu kişilerin eğitimi Kur'an makamları ve ses alanında uzmanlar tarafından gerçekleşecektir.

Bu eğitim programı yetenekli kârilerin eğitilmesi için bir giriştir. Böylece Mısır'ın El Ezher temsilcileri olarak yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerde bulunabilirler.

El Ezher cami revaklarının genel gözetmeni Muhammed Mehna şöyle söyledi: Bu program El Ezher Cami Kur'an Revakları yıllık yarışmaları çerçevesinde Kur'an ve ibtihal alanında en iyi seslerin seçilmesi için düzenlenmektedir.

El Ezher Caminin bu yılki eğitim programında geçen yılki yarışmayı kazanan kişiler eğitim aldıktan sonra Mısır Kur'an radyosuna katılmaktadır.

Bu yılki El Ezher cami Kur'an yarışmasını kazananlar bu yılda gene bu eğitim programına dahil olacaklardır.

Yetenekli gençler El Ezher'in himayesi, doğru yolda onlara rehperlik ve hidayet, gençlerin hoşgörü ve ılımlılığa aykırı olarak kötü eğilimlere katılmasını önleme bu eğitim programının temel hedefleridir.

El Ezher büyük cami (359-361h) (970-975 miladi) Mısır'ın en önemli ve İslam dünyasının en ünlü camisidir.