Dünyanın en iyi Üniversitesi Kur'an Derslerine Başlıyor

Dünyanın en iyi Üniversitesi Kur'an Derslerine Başlıyor

IQNA’nın Risale haber’den aktardığına göre, "11 Eylül Saldırıları ile başlayan ve Paris saldırıları ile devam eden süreçte terör örgütleri İslamı yanlış tanıttı.Halbuki Kur'an, batı dünyasında en çok satan kitaplar arasında."

Bu sözler Dünya'nın en iyi Üniversitesi olarak gösterilen Harvard'ın İlahiyat Fakültesi yöneticisi Diana Moore'a ait.Moore ve Harvard'da teoloji okutan pek çok akademisyenin başlattığı projenin çıkış noktası da bu fikirler.

Amerika'da 11 Eylül saldırıları ile başlayan ve Paris saldırıları ile devam eden süreçte İslamafobi giderek artan bir trend içinde.Buna rağmen Batı dünyasında hala Kur'an-ı Kerim en çok satanlar arasında yerini koruyor.

Kur'an-ı Kerim okunduğu halde Müslümanlığa karşı düşmanlığın gelişmesi ise Batılıların kafasında oluşan sorulara tam olarak cevap verebilecek eğitimli kişilerin olmaması.

Din konusunda cehaletin giderek arttığını savunan Moore ve ekibi, Harvard bünyesinde bir proje başlattı.

Online şekilde çalışacak bir sistem kuran ekip, farklı dinlerin yapıları, kutsal kitapları ve kuralları hakkında insanların kafasındaki soruları cevaplayacaklar. Özellikle kutsal kitaplarda merak edilen soruların cevaplanması ile önyargının önüne geçilmesi planlanan proje çok ses getirecek gibi.

Proje'de Harvard'ın İlahiyat Fakültesinin yanı sıra 5 dini (İslamiyet, Hristiyanlık, Musevilik, Budizm ve Taoizm) iyi bilen Wellesley Kolejine bağlı din adamlarının çalışacağı proje, katılan ilk 50.000 kişiye ücretsiz hizmet verecek. İlk 50.000 kişiden sonrası ise sadece 50 Dolara sisteme üye olup derslerden faydalanabilecek.

Proje kapsamında Haftada 4 kez Kur'an-ı Kerim'in sureleri açıklamalı bir biçimde okunacak ve izleyicilerin de kafasına takılan sorular cevaplanacak. İslami kurallar ve yaşayış pek çok dersin baş konularından biri olacak.

Proje'yi ortaya atan Diana Moore'da bu proje'de "Gelenekler ve Diyanet Okuryazarlığı" adlı bir ders verecek.

Huffington Post'un haberine göre proje başarılı olursa başta Amerika olmak üzere Dünya genelinde hem İslam'a karşı gösterilen hoşgörüsüzlük bir nebze de olsun engellenebilecek ve insanların İslam'a karşı önyargısı kırılacak.