Dünyanın En Büyük Kur'an-ı

Dünyanın En Büyük Kur'an-ı

Mısır Evkaf Bakanlığı’nın 41 yaşındaki hatibi Muhammed Abdul Sattar, Guinness Dünya Rekorlar kitabına geçmesi için dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerimi’ni yazmaya başladı.

 Mısır Evkaf Bakanlığı hatiplerinden Muhammed Abdul Sattar geçen yıl 1 Mart'ta dünyanın en büyük Kur'an nüshasının yazım işine başladı.

Muhammed Abdul Sattar bu konu hakkında yaptığı açıklamada ''Amacım en büyük Kur'an-ı Kerim’in elyazısıyla yazılmış olmasıdır. Özellikle hat sanatı üzerine birçok ders alarak eğitim gördüm. İlk bu fikri hayata geçirmek için büyük bir yer seçmek de dahil olmak üzere bir çok problem ve zorlukla karşılaştım. Dekheliye eyaletinin en büyük camisine  yerleştim. Bu Kur'an’ın her sayfasının uzunluğu 9 metre ve genişliği 6 metredir'' dedi.

Mısır Evkaf Bakanlığı hatibi, geçen yıl 1 Mart'ta Kur'an yazım işine başladığına ve yarısının tamamlandığına değinerek, bu Kur'an’ın siyah parça üzerine yazıldığını, Kur'an-I Kerim’in yarısını içeren her sayfada 44 satır olduğunu ve her satırın yazım işinin yarım saat sürdüğünü, maliyetinin tam olarak karşılanmadığını, çünkü sadece gerekli olan parçanın maliyetinin 7 bin Mısır paundu olduğunu ifade etti.

Halihazırda Guinness Rekorlar kitabına geçen yazılmış en büyük Kur'an Birleşik Arap Emirlikleri Evkaf Bakanlığı tarafından basılmıştır. Adı geçen kitap basılmış şekildedir ama Mısırlı hatip tarafından yazılan Kur'an elyazısıyladır.

 

                    

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın