Dünyanın En Büyük El Yazması Kur'an'ı

Dünyanın En Büyük El Yazması Kur'an'ı

Dünyanın En Büyük El Yazması Kur'an-ı Kerim'i Başkent Tahran'da Sergilendi

Dünyanın en büyük el yazması Kur'an-ı Kerim'in ilk 10 sayfası, İran'ın başkenti Tahran'daki Mir Emad Hat ve Yazı Sanatları Müzesi'nde sergilendi.
Hattat Ali Ekber İsmaili Kuçani, nesih ve celi sülüs hattıyla yazdığı Kur'an-ı Kerim hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Bazı ülkelerde Kur'an-ı Kerim yakılması girişimi ve saygısızlık edilmesi olaylarının ardından büyük bir Kur'an-ı Kerim yazmaya karar verdiğini ifade eden Kuçani, 5 yıl süren çalışmanın ardından sayfaları 175 x 250 santimetre abatlarında olan Kur'an-ı Kerim'in 28 cüzünü yazmayı tamamladığını söyledi.

Geriye sadece 2 cüz kaldığını belirten hattat Kuçani, bitimi tamamlandığında Kur'an-ı Kerim'in yaklaşık 650 sayfa olacağını kaydetti.
Her surenin başındaki besmelenin farklı bir hat şekliyle kaleme alan Kuçani, toplamda 114 besmeleyi farklı tarzda yazdığını belirtti.

Sadece bir gözü görebilen 70 yaşındaki hattat, Kur'an-ı Kerim yazma sürecinin kendisi için adeta bir mucize olduğunu dile getirdi. Kuçani, 2.5 metrelik el yazması Kur'an-ı Kerim'de her sure için farklı tezhip süslemeleri kullandığını ekledi.
Dünyanın en büyük el yazması Kur'an-ı Kerim'in on sayfası 4 gün boyunca başkentteki Sadabad Sarayı'nda yer alan Mir Emad Hat ve Yazı Sanatları Müzesi'nde sergilenecek.

irib Türkçe