Dünya Hicap Günü Etkinliğinde Nijerya Farklılığı

Dünya Hicap Günü Etkinliğinde Nijerya Farklılığı

"Örtü Nijerya kadınlarının kanuni hakkıdır"

Dünya Hicap Günü Etkinliğinde Nijerya Farklılığı

1 Şubat Dünya Hicap Günü münasebetiyle dünyanın birçok yerinde kutlamalı etkinlikler düzenlendi. Ancak Nijerya müslüman bayanlar bu etkinliği kutlama yerine kendilerine karşı yapılan ayrımcılığı ve hukuksuzluğu kınama amaçlı bir araya geldi.

“guardian.ng” haber sitesinin vermiş olduğu haberde; Nijerya Müslüman bayanlar federasyonu ve “El_Muminat” “Standart” adlı üniversiteli müslüman bayanlar teşkilatı, Örtülerinden dolayı yapılan ayrımcılığı ve mahkum edip yapılan ayrımcılığı insan hakları yasasına haykırı olduğunu dile getirdiler.

Hicap müslüman bayanın vazifesi programının sorumlusu Avukat “Haciye Mutyat Urulu Balguvan” “örtü bir Arap kültürü yahut moda değil ki Müslüman bayanlar tercihlerini örtünmemekten yana yapsınlar. Nijeryalı Müslüman bayanlar geneli çalışma salahiyetine sahip olmalarına rağmen ya çalıştıkları yerden atıldılar yahut çalışmaktan mahrum oldular” dedi.

Nijerya Müslüman üniversiteliler topluluğu başkanı “Hafsa Bedru” medya organlarından örtü hakkında doğru tanıtım haberi yapmalarını istedi ve “ tüm milletler insan hakları ihlaline karşıdırlar. Bir insanın dini kıyafeti ona hakaretle bakılmasına neden olamaz ve ya örtülerinden dolayı hafife alınmamalıdır. Örtü Nijerya kadınlarının kanuni hakkıdır” dedi.