Dört ayda Kur'anı Kerim hafızı olan genç

Dört ayda Kur'anı Kerim hafızı olan genç

Irak'ın Babül eyaletinde yoğun bir programla 4 ayda bütün Kur'anı Kerim hafızı olmayı başaran Hüseyin Abdullah Caferi Kerbela'da İmam Hüseyin türbesi şer'i mütevellisi Şeyh Abdülmehdi El Kerbelayi ve Ayetullah-ul Uzma Sistaninin temsilcisi tarafından ödüllendirildi.

Iraklı gencin hocası Şeyh Fazl El Temimi bu konu hakkında 'Hüseyin Abdullah Caferi Mukaddes Hüseyin Türbesi Dar-ul Kur'anı 'bin Kur'anı kerim hafızı' projesi öğrencilerinden birisidir. Yoğun bir programla dört ayda bütün Kur'anı Kerim hafızı oldu' dedi.

O, Iraklı bu Kur'an öğrencisinin ilk başta Kur'anı kerim'den günde üç sayfa ezberle başladığını ve zamanla günde 20 sayfa ezberlediğini bunun yanı sıra daha önce ezberlemiş olduğu ayetleri tekrarladığını söyledi.

El Temimi, Hüseyin El Caferi'nin bir günde Kur'anı Kerim'den bir cüz ezberleyerek nihayetinde 4 ay boyunca tüm Kur'anı Kerim hafızı olmayı başardığını ifade etti.

'Bin Kur'anı Kerim Hafızı' projesi Irak genelinde Mukaddes İmam Hüseyin Dar-ul Kur'an'ının önemli Kur'anı projelerinden birisidir. Bu projenin uygulanma amacı uluslararası toplantılarda ve yarışmalarda bu ülke temsilcisi unvanı ile Kur'an hafızları neslinin yetiştirilmesidir.

İmam Hüseyin (as) Mukaddes Türbesi Kur'an eğitim bölümüne bağlı değerlendirme ve takip komitesi yıl boyunca Irak'ın muhtelif eyaletlerine seyahat ederek bin Kur'an hafızı projesi katılımcıları Kur'ani yeteneklerini seçmektedir.

Bin Kur'an hafızı projesi üyelerinin faaliyetleri Irak'ın muhtelif eyaletlerinde sadece Kur'an ayetlerinin ezberi ve tilavet ahkamının öğretilmesi ile sınırlı değildir. Yıllık yüzlerce kişi İmam Hüseyin'in Erbein ziyareti gibi muhtelif dini faaliyetlere katılarak Kur'an surelerinin doğru kıraatını ziyaretçilere öğretmektedir.