Diyarbakır'da 180 bin çocuk Kur'an kurslarına katıldı

Diyarbakır'da 180 bin çocuk Kur'an kurslarına katıldı

Diyarbakır'da düzenlenen kurslara katılan 180 bin 18 çocuk, Bu yaz Kur'an-ı gönlüne yazdı.

 
Diyarbakır'da 180 bin çocuk Kur'an kurslarına katıldı


Yeni Şafak’ın haberine göre, Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen yaptığı açıklamada, bu yaz Kur'an kurslarına çocukların ilgi gösterdiğini söyledi.

 

Kursların başarıyla tamamlandığını ifade eden İşliyen, yaz Kur'an kurslarının kapanmış olmasının, arzu eden çocuklara camilerde Kur'an kursu eğitimi verilmeyeceği anlamına gelmediğini belirtti.

İşliyen, her camide talep eden çocuklara hocalar tarafından Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler konusunda yardımcı olmaya devam edeceklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Geçen yıl bölgenin olağanüstü şartlarından kaynaklı olarak kurslarımızda beklediğimiz sayıya ulaşamamıştık. Bu sene hamdolsun geçen yılın üç katına ulaşmış durumdayız. Geçen yıl 57 bin 200, bu yıl ise 180 bin 18 öğrencimiz cami ve Kur'an kurslarımızda bin 200 öğreticimizin rehberliğinde Kur'an-ı Kerim ve dini bilgi eğitimi aldı." 

İşliyen, ailelere 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde de çocuklarının ellerinden tutup camilere getirmeleri tavsiyesinde bulundu.

İşliyen, çocuklara bundan sonra da zamanlarının bir bölümünü camide geçirmelerini önererek, çocukların cami ile irtibatlarının kopmaması gerektiğini vurguladı. 

İşliyen, Son bir kaç yıldır okullarda "Kur'anı Kerim", "Peygamber Efendimizin hayatı", "Temel dini bilgiler" ve "Arapça" gibi derslerin seçmeli verilmesinin sevindirici olduğuna da işaret etti.