Çocuklarına İslam'ı öğretenlere ceza!

Çocuklarına İslam'ı öğretenlere ceza!

Çin yönetimi çocuklarına İslam dinini telkin ve teşvik eden, ilham veren ve öğretmeye teşebbüs eden ebeveyinlerin cezalandırılması için yeni bir kararaname çıkardı.

 
Çocuklarına İslam'ı öğretenlere ceza!

Yeniakıt’ın haberine göre, Çin’in mutlak hakimi ve iktidardaki Çin Komünist Partisi’nın resmi yayın organı "Şinjiang Gazetesi”nin 12 Ekim 2016 tarihili sayısının eğitim ile ilgili bölümünde bu uygulamaya ait yeni bir kararname metni neşredildi. Yayınlanan bu kararname’ye göre "Çocuklarını dini eğitim ve faaliyetlere (dini ibadetlere) telkin ve teşvik eden, dini konulara karşı kendilerini ilham ve rağbetlendiren ve zorlayan ebeveyinlerin derhal Emniyet makamlarına ihbar edilmesi ve bunun bir vatandaşlık gereği ve ihbar etmenin (İspiyorlamanın) yasal zorunluluk olduğu hatırlatıldı.

Kararname’de Ebeveyinlerin çocuklarına dini telkin,tergip ve teşvik etmelerinin yasak olduğu ve din eğitimi ile dini ibadetlere özenderivi eylemlerde bulunmanın yasa dışı olduğu ve aksine harekete edenlerin ağır cezalara çarptırılacağı de belirtildi.

Çin’in bu yeni kararnamesinde şu madde çok dikkat çekici olarak göze çarpmaktadır ." Her hangi bir Çin vatandaşı veya Hükümet organları (Ammivi Teşkilat) görevli veya çalışanları 01 Kasım 2016’da yürürlüğü girecek bu kararname ile ebeveyinlerin bu ve benezeri dini telkin, rağbet, teşvik, ilham verici ve dini inançların eğitimine ve dini içerikli eylemlerine katılmalarını gördükleri anda müdahele edecekler ve ardından hemen Kamu Güvenliği Organlarına ihbarda bulunacaklardır. Bu husus yasa gereği olup, buna ayakırı davranışlara engel olmayan ve ihbarda bulunmayanlar yasal olarak cezalandırılacaklardır.”