Çocuk Kitap Okuyucuları İçin Müslüman Bayanın Girişimi

Çocuk Kitap Okuyucuları İçin Müslüman Bayanın Girişimi

Suriye asıllı yaratıcı yazar Zeynep Miyan, İngiltere'de çocuklara özel İslami kitaplar sanal satış merkezi kurarak, İslam dini alanında en çekici kitap nüshalarını çocuk okuyucular için online şeklinde sunmaktadır.

Zeynep Miyan’ın kendi facebook sayfasında yaptığı açıklamalara göre İslami kitapların satış merkezleri, Kanada, Avustralya, Pakistan, Malezya, Singapur ve Sri Lanka gibi ülkelerde bulunan şubeleri ile dünyanın dört bir yanından aldıkları siparişleri alıcılara ulaştırmaktadır.

Bu merkezin amacı çocukların ilgi ve eğilimlerini Allah'ın ve İslam'ın emirlerini tanımaya yöneltmeyi sağlamaktır. Bu amaç eğlendirici kitaplar formunda gerçekleştirilecektir.

Merkezin finans müdürü ve yazarı Zeynep Miyan konu hakkında ‘’ 2016 yılında bir Blogger hesabım ile İslami yaşam tarzı sergisini ziyaret ettiğimde çocukları cezbedecek ve İslam öğretilerini öğrenebilecekleri bir kitap yazmayı ve dağıtmayı düşünüyordum’’ dedi.

Bu merkez kitap yayın ve satışına ek olarak İngiltere'de yaşayan Suriyeli, mülteci çocuklara insani yardım için çalışmalarda yapmaktadır.

Kitapların listesi bu merkezin sitesinde mevcuttur, çocuklar için hadis kitapları, şaşırtıcı arife günü, Migo ve Ali ve Peygamberlerin hayatları adlı kitaplar örnek olarak verilebilir.