Çin Halk Cumhuriyetinden 19 kişi İslam’a müşerref oldu

Çin Halk Cumhuriyetinden 19 kişi İslam’a müşerref oldu

Çin Halk Cumhuriyetinden 19 kişi, Çin'in “Çang Ping” camisinde düzenlenen törenle Müslüman oldu.

Uluslararası İqna haber ajansının yapmış olduğu haberde İran’ın Pekin Kültür Ataşesi duyurdu: “Çang Ping” camisi 11.öğretim ve İslam’a Müşerref olma merasimi düzenledi.

 

Program, Çevre Camilerin yetkilileri, İlahiyat bölümü Öğrencileri ve bölge Müslümanlarının katılımıyla gerçekleşti.

19 Çinli yaklaşık bir ay İslam Akaidi ve İslamın şatları hakkında bilgilendirildiler ve düzenlenen törenle İslam dinine müşerref oldular.
Tören “Çang Ping” camisinin yöneticisi “Ma Quan” tarafından yapıldı.

Programa Kur’an tilaveti ile başlandı ve ardından İslam’a giren 19 Çin vatandaşının adı okunup kendilerine verilen belgeler dolduruldu. Ve kendilerinin görmüş oldukları bir aylık eğitimleri hakkında görüşleri alındı.

Daha sonra yeni Müslümanlar Kelimeyi Şehadeti getirerek Resmen İslam’a girdiler. Orada bulunan bir ilahiyat öğrencisi ve Cami imamı yeni Müslüman olanlara teşekkür ederek Her birine bir cilt Kur’an ve bazı hediyeler takdim ettiler.

Konuşmacı yeni Müslümanları tebrik ettikten sonra ekledi: İslam Allah’ın dinidir ve İslam ümmeti yüce millettir. Müslümanlar daima Allah’ı yad eder ve Kitabında buyurduğu emirleri yerine getirirler. Kur’an ve Peygamber İslam ümmeti için en önemli kaynak ve olgudur.

Bu millet nefsine hâkim olamayan bir millet değildir ki acımasızca öldürsün ve insanları katletsin. Bu millet şerefli yüce ve medeniyet sahibi ve medeniyetleri inşa eden bir millettir. Tarih de bu milletin gücüne aklına ilmine ileri görüş sahibi oluşuna   şahittir ve batı da bundan faydalanmıştır.  

“Ma Quan” konuşmasına şöyle devam etti: öyleyse bugün neden uluslararası düzeyde İslam bayrağı dalgalanmamakta? Neden layık oldukları, duyulması gereken saygı duyulmuyor? Sorun bizi başkalarının anlamadığından değil bilakis bizim İslam’ı doğru yaşamamızdan ve kendimizi Peygamberimiz gibi İslam’a vakfedemediğimizdendir. Sahabeler gibi Allaha kulluk edip Peygamberin takipçisi olalım. Eğer bizler sahabeler gibi olursak o zaman dünya daha bir başka olacak. Eğer bizler her birimiz doğru dürüst Müslümanlar olursak İslam Tasviri de camiada parlayacak.