Çin'de İran Kur'ani Eserler Sergisi

Çin'de İran Kur'ani Eserler Sergisi

7 Haziran 2016- Ramazan ayı vesilesiyle İranlı sanatçıların Kur'ani eserlerinin sergisi İran Başkonsolosluğu Kültür evinin çabasıyla Çin'in Shanghai şehrinde düzenlenecektir.

IQNA- Şangay'da İran Başkonsolosluğuna bağlı kültür evi sorumlusu Behnam Azad Uluslararası Kur'an haber Ajansı ile yaptığı ropörtajda bu konuyla ilgili olarak bu serginin Şangay camilerinin birisinde düzenleneceğini ve bir hafta boyunca süreceğini söyledi.

Ve şöyle devam etti: Şangay sergisinde Kur'anı Kerim nüshaları, hat sanatı ile yazılmış Kur'an ayetleri tabloları ve minyatür Kur'ani eserler sergiye sunulacaktır.

Kur'an CD'leri, Kur'ani akıllı kalemler, Çince ve İngilizce Kur'an çevirileri, Kur'ani temalı el sanatları sunulacaktır.

İran'dan bu eserlerin bize gönderilmesi kararlaştırılmıştır. Eserler geldikten sonra Şangay camilerinin birisinde sergilenecektir.

Şangay camisinde Kur'ani programların uygulanması İran Kültür temsilciliğinin Ramazan ayındaki diğer programlarıdır. Programda İran İslam Cumhuriyetinin seçkin kârisi Mucteba Muhammed Beygi Ramazan'ın 17'den 23 kadar bir hafta boyunca Şangay camisinde bulunacak ve Kur'anla yakınlaşma toplantılarında tilavetini gerçekleştirecektir.