Cezayir ders kitaplarında 'Kudüs'ismi değiştirildi

Cezayir ders kitaplarında 'Kudüs'ismi değiştirildi

Cezayir Lise coğrafya kitaplarında yanlış çizilen Filistin haritasının mürekkebi kurumamış iken bu kitaplardaki affedilemez diğer bir hata tartışmalara yol açtı.

 

 
Cezayir ders kitaplarında 'Kudüs'ismi değiştirildi


 Cezayir yeni eğitim yılı lise coğrafya kitaplarında çizilen bir haritada Filistin topraklarına sahte İsrail ismi yazılmıştı. Bu sorun basım hatası iddiası ile hızlı bir şekilde girderilmiştir.

Ama coğrafya kitaplarındaki düzeltmeninin üzerinden birkaç gün geçmemiş iken bu kez lise 1 tarih kitaplarında Filistin haritasında Kudüs ismi yerine Jarusalem kullanılmıştır.

Cezayir El Şuruk web sitesinin yazdığına göre, bu tür hatalar Cezayir gibi birkaç Arap ülkesinde Filistin meseledinin ulusal ve hassas konuda olmasından kaynaklanmaktadır. Aynı halde İsraille ilişkilerin normalleşmesine karşı direniş olarak ortaya çıkmaktadır.

Kudüs yerine Jarusalem isminin kullanılması Siyonistlerin kentin mülkiyeti hakkındaki yanlış iddialarındır. Müslümanlar ve Araplar Filistin'in başkentini Kudüs olarak kabul etmektedir. Dahası bu konu Filistin özgürlük bildirisinde ki 15 Kasım 1988 tarihinde Cezayir'de yayınlandı, açıkça belirtilmiştir.

Buna ek olarak Kudüs'ü ilk inşa eden insanlar Filistinlilerin ataları idi. Milattan beşbin yıl önce bu kette yaşamışlardı. Ama 1967 yılında Siyonist rejimin Arapları yenmesinden sonra bu şehrin doğu bölümünü işgal ederek Kudüs'ün Yahudilerin ebedi başkenti olduğunu iddia etti. Onlar üç bin yıl önce bu kette yaşamışlar idi. Ama bu iddiaları ne Birleşmiş milletler nede dünya ülkeleri kabul etmektedir. Bu şehir Siyonistlerin başkenti olarak kabul edilmemektedir.a yanlış çizilen Filistin haritasının mürekkebi kurumamış iken bu kitaplardaki affedilemez diğer bir hata tartışmalara yol açtı.