Cezayir'de 'Tac-ul Kur'an' Ulusal Yarışması Başladı

Cezayir'de 'Tac-ul Kur'an' Ulusal Yarışması Başladı

6. Dönem Cezayir Ulusal Kur'an Tertil ve Tecvit Yarışması 'Tac-ul Kur'an' ünvanıyla 10 Haziran Cuma günü Cezayir'in başkentinde başladı.

 6. Dönem Cezayir Ulusal Kur'an Tertil ve Tecvit Yarışması 'Tac-ul Kur'an' ünvanıyla 10 Haziran Cuma günü Cezayir'in başkentinde Sergiler Sarayında bu ülke muhtelif şehirleri düzeyinde yapıldı. Yarışmada dereceye girenler mübarek Ramazan ayı vesilesiyle bu ülkenin başkenti Cezire kentinde birbirleriyle rekabet etmektedir.

Yarışma Cezayir Diyanet İşleri ve Evkaf Bakanı Muhammed İsa, İletişim Bakanı Hamid Karin, ülkenin Yayın Genel Müdürü Tevfik Heladi'nin katılımıyla başladı.

Yarışma faaliyetlerinin başlangıcında sekiz yarışmacı Kur'an tertil ve tecvit bölümünde rekabet etti. Cezayir Setif eyaletinden erkeler bölümünde Rızkı Meddah ve kadınlar bölümünde Henan Muşri dereceye girenler olarak tanıtıldı. Ve yarışmanın nihai aşamasına geçtiler. Yarışma Cezayir Kur'anı Kerim kanalından doğrudan yayınlanacak.

İlk aşamada yarışmacılar sekizli gruplar halinde yarıştı. Her aşamada bir Kâri ve bir hafiz nihai aşamaya geçti. Yarışmanın nihai aşaması Ramazan ayının son Cuması yapılacaktır.