Cammu ve Keşmir Müzesinde Eski Kur’an Nüshaları

Cammu ve Keşmir Müzesinde Eski Kur’an Nüshaları

Cammu ve Keşmir müzesi, Turizm bakanlığı ve ‘’ Muayyenul İslam’’ adlı kurumun işbirliği ile kurulmuştur. Bu müze, Farklı dillerde Kur’an tefsirleri, eski el yazması eserleri, Peygamber efendimizin (s.a.a.) yaşam kronolojisi, İslam kitapları ve el yazması Kur’an’ı Kerim nüshalarına sahip zengin bir müzedir.

Hindistan’ın Cammu ve Keşmir Eyaletinin Başbakanı Müzeyi Ziyareti

‘’Tribune India’’ haber kanalının yaptığı habere göre, bu müze Turizm Bakanlığı ile ‘’ Muayyenul İslam’’ adlı kurumun işbirliği ile kurulmuştur.
Bu müzede el sanatları, orta Asya sanat eserleri, el yazma nüshaları Tibet ve Keşmir’de korunmaktadır. Müzede ki bazı eserler 400 yıl öncesine dayanmaktadır.

Farklı dillerde Kur’an tefsirleri, eski el yazması eserleri, Peygamber efendimizin (s.a.a.) yaşam kronolojisi, İslam kitapları ve el yazması Kur’an’ı Kerim nüshaları bu sergide yer almaktadır.

Cammu ve Keşmir’in eğitim bakanı Naim Ahtar’da bu müzenin açılışına katılan isimlerdendi.

Cammu ve Keşmir’in başbakanı Mahbube Mufti göreve başladıktan sonra ‘’Ladakh’’ bölgesine yaptığı ilk ziyarette ‘’Leh’’ şehrinde orta Asya sanat eserleri müzesinin açılışını yaptı.

Mahbube Mufti, müzenin gelişmesi için bağış yaptı ve şunları vurguladı: Gelecek nesiller için kültürel geçmişimizi korumalıyız ki onlarda geçmişine bağlı kalıp, geçmişten ders çıkarsınlar.