Camide Kur'an Ve Okuma Yazma

Camide Kur'an Ve Okuma Yazma

Burdur'un Karamanlı ilçesinde yaş ortalaması 60 olan 6 kadın kursiyer, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından camide açılan okuma yazma ve Kur'an kursuna devam ediyor.

Burdur'un Karamanlı ilçesinde yaş ortalaması 60 olan 6 kadın kursiyer, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından camide açılan okuma yazma ve Kur'an kursuna devam ediyor.

Veyisler Camisi'nde açılan kursa katılan 6 kadın, sabah okuma yazma, öğleden sonra da Kur'anı Kerim öğreniyor.

Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ekrem Çevik, Kur'an kursuna katılan ve okuma yazma bilmeyen 6 kursiyerin okuma yazma seferberliği kursuna katıldıklarını belirtti.

6 kursiyerin de aynı anda Kuranı Kerim'i ve ve okuma yazma öğrendiğini aktaran Çevik, "Bu 6 kursiyerimiz, iki kursu da devam ettirdikleri için çok özeller. Kursiyerlerimiz sabahtan okuma yazma, öğleden sonra da Kuranı Kerim kursuna geliyorlar. İki kurs için de usta öğretici ve öğretmenlerimiz burada görev almaktalar."

76 yaşındaki kursiyer Neslihan Saka, okuma yazma ve Kuranı Kerim okumayı bilmediğini, önceden katılmak istemesine rağmen annesinin rahatsızlığı nedeniyle bu yaşa kadar katılmadığını söyledi.

Kursiyerlerinden Pakize Özkılınç ise "Kuran'ı öğrenemeyen herkesi buraya davet ediyoruz. Okuma yazma bilmeyenler de gelsin." dedi