Bütün Kur'an-ı Ezberleyen Filistinli Ailenin Şehitlerine Olan Sadakati

Bütün Kur'an-ı Ezberleyen Filistinli Ailenin Şehitlerine Olan Sadakati

Gazze'de iki yılı aşkın geçen savaşta "Eymen Nueug" kaybeden anneye hiçte kolay geçmedi bu süreç. Bütün Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olan Eymen Nueug ailesine en iyi hatırayı bıraktı. Onlarda Kur'an hafızı olarak bu hatıraya en iyi şekilde sahip çıkarak onurlandırdılar.

Uluslararası Haber Ajansı Iqna, Filistin Enformasyon merkezinin yaptığı habere göre; Ummi Muhammed Nueug 60 yaşında.

Ömrünün 18 ayını Kuran hafızlığı yaparak  geçirdi. O bu hareketiyle Eymene çok az birşey yaptığını söylüyor.

Evladını kaybeden acılı anne yanlız Eymenin anısına Kur'an hafızlığı yapmamış, dört kızkardeşi ve küçük erkek kardeşide hafız olmaya karar vermişler.

Bir kaç gün önce Filistin İslami direniş Hareketi (Hamas) şehid ailesi Nueug'u Kur'an hafızlığı yapan 1300. kişi olarak merkezi Gazze Şeridi'ndeki Deir al Balah kasabasında onurlandırarak övgüye layık buldu.

Eymenin annesi söylüyor: Kızların Kur'an toplantılarına gıpta ediyordum. Ben anneleriyim. Onlara örnek olmalıyım. Birçok sorunlarla karşı karşıya olmama rağmen Kur'an-ı Kerimi ezberlemeye karar verdim. Eymenden bana kalan iyi hatıralar beni bu işe daha çok motive etti.

O devamında şunları söylüyor: Kur'an toplantısında benden küçük olan kızların arasında olmak benim için sorun değildi. İlim öğrenmenin yaşı yoktur.

Nueug, soyları Peygamber efendimize ulaşan Kur'an hafızlarının yanında hafızlık yaptı.

Bu ailenin küçük hafızı olan erkek kardeşi Ahmed şunları söylüyor; Kur'an ezberi yapmak, hafızlık derslerine katılmak küçüklükten beri aile içersinde iyi bir alışkanlık haline geldi.

Ve şunları ekledi: Ben şehid olan ağabeyimin teşvikiyle Kur'an hafızı oldum. Biz ağabeyimle beraber hafızlık derslerine katılıyorduk. Ağabeyim katıldığımız hafızlık derslerinde Kur'an-ı Kerim'in hepsini ezberlemeyi başardı, bende o zaman yarısına kadar ezber yapmıştım.Ağabeyime olan sadakatimi bildirmek için Kur'an-ı Kerim'in hepsini ezberledim.

Söylemek gerekir ki; Gazzede her yıl 3 bin kişi Kur'an hafızı olmakta. "Taç Alvgar" merkezleri 8 yıl üst üste Filistin camiasına Kur'an hafızları yetiştirmektedir.

Abdul Rahman el- Jamal, "Dar'ul-Kitab ve Sünnet" idari Konsey başkanı geçen yıl Gazze Şeridinde hafızlık programlarına katılanların sayısını 35 binden fazla olduğunu bildirdi.