Britanya’da Geçtiğimiz Hafta Müslümanlar Aleyhine Saldırılarda Artış

Britanya’da Geçtiğimiz Hafta Müslümanlar Aleyhine Saldırılarda Artış

Britanya’da geçtiğimiz hafta Müslümanlara yapılan saldırıların artışı göze çarpıyor. Müslümanlar ve dini merkezler çeşitli saldırıların hedefi oldu.

İskoçya'nın Kuzey Lanarkshire bölgesindeki Cumbernauld Camisi'nin duvarına, İslam karşıtı ve ırkçı ifadeler içeren yazılar yazıldığı bildirildi.

Yine İngiltere'nin başkenti Londra’da tren istasyonunda bir Müslüman "Müslüman öldürmek istiyorum" diye bağıran saldırgan tarafından bıçaklandı.

Kendisi Bangladeşli bir Müslüman’dı. Gözünden ve kalbinden yaralanandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

Londra'nın doğusunda yer alan Chingford'da tesettürlü bir kadın iki tane saldırgan tarafından başörtüsü çekildi ve kaldırımda sürüklendi.

Tell Mama haber sitesinin yaptığı habere göre, İngiltere’de İslamafobi adıyla ortaya çıkmış bir grup İslam düşmanlığıyla üç buçuk ayda 100 camii hedef aldı.

Emniyet haberlerine göre İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkmasıyla yapılan anketlerin sonucunda İslam karşıtlığı %58 oranında artış gösterdi

İngiltere’nin tamamında 3 milyon Müslüman’ın yaşadığı tahmin edilmektedir.