Bosna’nın Uluslararası Online Dergisi İslam Kültürünü Tanıttı

Bosna’nın Uluslararası Online Dergisi İslam Kültürünü Tanıttı

Bosna Hersek’in uluslararası İslami sanatlar dergisi, İslam sanat dünyasında gelişen en yeni olayları ve haberleri online olarak sanat severlerin huzuruna sunuyor.

«islamicartsmagazine» web sitesine göre, bu dergi, İslam kültürünün Bosna Hersek’te daha iyi anlaşılması amacıyla İslam sanat dünyasında gelişen en yeni olayları ve haberlerin yanında müzayede, sergi, röportaj, makale haberlerini yayınlama çalışmaları yapıyor.

İslami sanatları tanıtım başkanı ve müessesenin kurucusu Kenan Surkovic,  Bizim hedefimiz İslam’ın yaratıcı sanatlarını ve Müslüman sanatçıları tanıtmak ve onlar arasında kongreler, sergiler, müzeler, koleksiyonlar sayesinde bir köprü görevi görmektir.

Şöyle devam etti: Günümüzde dünyada yaratıcı İslam sanatları konusunda zihinlerde uyanışın olduğunu görüyoruz ve eğilim, ilkel ve modern İslam sanatının sergilendiği sayısız yeni müzelerin, sergilerin kurulmasıyla gerçekleştiğini açıkça görüyoruz.

Surkovic sözlerinin devamında:  Sanatseverler İslam sanatlarının değerini anlamalarıyla, dünyanın her yerinde bu tür müzeler kurmaya başladı, sergiler düzenledi.

İslami Sanatlar Online Dergisi 2012 yılında Bosna Hersek’te kuruldu ve İslami Sanatların teşviki ile çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar yalnızca İslam kültürü için faydalı değil, aynı zamanda İslam’ın sosyal ve ekonomik gelişimine de katkı sağlıyor.