Bosnalı Kur'an Aktivisti Kadın Kimdir?

Bosnalı Kur'an Aktivisti Kadın Kimdir?

Kur'an aktivisti Bosnalı kadın Samira Ademi Levtuli 15 Mayıs'ta Yedinci Uluslararası Aktif Kur'ani kadınları Onurlandırma Konferansında kadın Kur'an aktivisti olarak onurlandırıldı. İslam ve Kur'an faaliyetleri alanında parlak bir geçmişe sahiptir

Bosna Hersek'te İran Kültür Ateşeliği koordinesi ile İslam Kültür ve İlişkiler Teşkilatı Kadın ve Aile İşleri İdare Başkanlığı Bosnalı doktor ve yazar Samira Ademi Levtuli'yi Kur'ani alanda aktif kadınlar olarak Tahran'da Yedinci Uluslararası Konferansta onurlandırdı.

Bu Müslüman kadın çeşitli derneklere üyeliği ve faaliyetleri örneğin Kosova gençleri, Pristine'de Endülüs kız öğrenciler merkezi başkanı, Tiran şehri sağlık merkezi, Arnavutluk'ta aile neşriyesi ile işbirliği..... geçmişi vardır. Kur'an ayetleri, hadisler, İslami rivayetler hakkında birkaç kitap yazmıştır.

O, bu kültürel eserleri İslamın bakış açısından kadınların ve annelerin bilinçlendirilmesi doğrultusunda kürtaj, bağımlılık gibi konularda kaleme almıştır. Ve herkes tarafından bu konuların işlenmesi memnuniyetle karşılanmıştır.

Açıklamaya göre, Yedinci Kur'an aktivistlerini onurlandırma konferansı 16 Mayıs'ta Hayır İşleri ve Evkaf kurumu tarafından 33. Dönem Uluslararası Kur'an yarışmasıyla eş zamanlı olarak düzenlendi. İslam dünyası ve ülke genelinde uzman olarak Kur'an faaliyetlerinin çeşitli alanlarda etkili 21 seçkin kadın onurlandırıldı.