Beşinci Dönem Ramazan Programı, Bahreyn'de Çocuklara Kur'an Eğitimi

Beşinci Dönem Ramazan Programı, Bahreyn'de Çocuklara Kur'an Eğitimi

Ramazan programı çocuklara Kur'an eğitimi «أحباب الله» ünvanıyla üst üste beşinci yıl Bahreyn'in El Senabes Hüseyniyesinde düzenlenmektedir

Beşinci Dönem Ramazan Programı, Bahreyn'de Çocuklara Kur'an Eğitimi


 Bu eğitim dönemi mübarek Ramazan ayının ilkinde Senabes Hüseyniyesinde başladı. Ramazan ayının sonuna kadar devam edecektir.

Çocuklara Kur'an eğitim programı gözetmeni Ali Abbas Kerim, bu konu hakkında 'bu eğitim programları beş yıl önce mübarek Ramazan ayında Senabes Hüseyniyesinde düzenlendi.Çocuklara Kur'an eğitimi bu grup arasında ilgilin oluşturulması, potansiyel ve yeteneklerin gelişmesi, çocuklar arasında Kur'ani yeteneklerin keşfi bu dönemin düzenlenme hedeflerindendir.

Bu Hüseyniye Kur'an programlarına ek olarak Bahreynli çocuklar için değişik vesilelerle özel eğitim programları icra etmektedir.

Rapora göre, yaklaşık 500 Bahreynli çocuk Senabes Hüseyniyesi Ramazan programları Kur'an eğitim beşinci döneminde hazır oldu. Bu dönem eğitim yöntemleri çeşitlidir. Bazen çocuk Kur'anı okumakta ve öğretmeni kıraatını düzeltmektedir. Bazen de kârilerden birisi öğrencilerle Kur'an ayetlerini tilavet etmekte çocuklarda onunla birlikte okumaktadır.

Kur'anın hep birlikte okunması, tecvit ve tefsir eğitimi, çocukların yaşına uygun tavsiye ve hikayelerinin açıklanması, sergilerin ve yarışmaların düzenlenmesi gibi eğlence programları bu dönemin diğer etkinliklerindendir.

Bahreyn el Senabes Hüseyniyesi ayrıca kızlara özel programlar da düzenlemektedir. Rukeyye Kur'an programları adı altında gerçekleşmektedir.

Çocuklara Kur'an eğitimi Ramazan programlarının beşinci dönemi mübarek Ramazan ayının sonuna kadar devam edecektir. Ramazanın sonunda bu programa katılan tüm çocuklar ödüllendirilecektir.