Belçika Polisi Arabasından Kur'an Yayını Hakkında Araştırma

Belçika Polisi Arabasından Kur'an Yayını Hakkında Araştırma

Belçika polisi Türkiye'deki darbeye muhalefet protestoları hareketinde kendi kuvvetlerinin hoparlörlerinden Kur'an yayını hakkında araştırma başlattı.

 Belçika polisi kendi elemanları hakkında ki darbe ile muhalif Türk azınlıklarının protestoları sırasında polis arabaları hoparlörlerinden Kur'an yayına izin vermişti, araştırma başlattı.

Türk azınlık grupları Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türk Büyükelçiliğinin karşısında Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimini protesto ederek kınadı.

Belçika polisi protestocuları desteklemek için özel güvenlik önlemleri aldı. Bazı emniyet kuvvetlerine onları sakinleştirmek için polis arabaları hoparlörlerinden Kur'an okunması için izin vermişlerdi. Belçika polisinin bıu hareketi toplumda birçok tartışmaya yol açtı. Bu ülke medyasına yaygın bir şekilde yansıdı.

Belçika polisi sözcüsü Elis Van Dekir bu konu hakkında O gece (Türkiye'de darbe olduğu gece) polis kuvvetlerinden bir grup hatta federal kuvvetler durumu kontrol etmek için Brüksel'e geldi. Bu yüzden hoparlörden Kur'an yayını için izin verilen kimsenin belirlenmesi kolay iş değildir ve bu konuda araştırma yapılmaktadır.

"Her ne kadar Kur'an yayının amacı göstericileri korumak için olsa bile kısa bir zaman içerisinde bu eylem için verilecek ceza hakkında konuşacağız ve bu alanda araştırmalar incelenecektir" açıklamasını yaptı.