Bayanlar Kur'an Yarışması

Bayanlar Kur'an Yarışması

Dubai Ödülü Uluslararası Kur'an Enstitüsü ''Şeyhe Fatıma Binti Mübarek'' ünvanıyla bayanlara özel uluslararası Kur'an yarışmasının üçüncü dönemine katılmaları için 106 ülke ve Müslüman azınlıklarla yazışmalarda bulunulduğunu bildirdi.

''Şeyhe Fatıma  Binti Mübarek''  bayanlara özel uluslararası Kur'an yarışmasının üçüncü dönemi 6-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Kültür ve İnsani İlişkilerde Dubai Hakimi Danışmanı ve Dubai Ödülü Kur'an yarışması Organize Komitesi Başkanı İbrahim Muhammed Bumelhe '' Bu dönem yarışmalarına katılmaları için dünyanın farklı bölgelerinde 106'dan fazla ülke ve Müslüman azınlıklarla yazışmalar yapılmıştır. Yarışma süresince Kur'an-i bayanların geniş şekilde katılımları beklenmektedir. Çünkü bu yarışmalar son iki yılda olağanüstü başarılara imza attı'' dedi.

Bumelhe şöyle devam etti: Yarışma organize komitesi, Dubai Ödülü Uluslararası Kur'an Yarışması erkekler bölümü düzenlemelerini bu yarışmada eşleştirmek için çalışmaktadır. Buna göre yarışma birincisi 250 bin dirhem,  ikincisi 250 dirhem ve üçüncüsü 150 BAE Dirhemi ödül alacaktır.

İbrahim Muhammed Bumelhe, yarışmanın ilk dönemine dünyanın farklı ülkelerinden 72 ülke ve Müslüman azınlığın katıldığını,  yarışmanın ikinci döneminde ise 76 ülke temsilcisinin katıldığını ifade etti.

 

 

Kaynak; İqna 

 

 

 

                                                                                                              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın