Bayan Kur’an Hafızlar Irak Kerbela’ da Toplanıyor

Bayan Kur’an Hafızlar Irak Kerbela’ da Toplanıyor

Bayan Kur’an Hafızlar Irak Kerbela’ da Toplanıyor

Hz. Hüseyin Bilgilendirme Vakfının “Darul Kur’an” bölümü himmeti ve “Basiretler” kurumunun işbirliğiyle hazırlanan program Bayan Kur’an hafızlarına yönelik 5 Şubatta Kerbela’ da düzenlenecek.

Hz. İmam Hüseyin (a.s) Ziyaretgâhı, bilgilendirme bölüm yetkilisi “Sefa Es-Seylavi” bu toplantının hedefinin, Bayanların hafızlıkta yeteneklerini geliştirme, Kur’an’i bilgilerini artırma ve tecrübelerini birbirlerine aktarma olduğunu dile getirdi.

Es-Seylavi açıklamasında “ aynı zamanda bu etkinlikte hafız bayanlarımıza Kur’an derslerinin yönetimi yöntemlerini de öğreteceğiz” dedi.

Es-Seylavi, eğitim aşamasını Kur’an ezberleme tekniği ve taktiği, sınıf müdüriyeti, Kur’an’i ilimler eğitmenliği ve Kur’an yarışmaları düzenleme teknikleri şeklinde olacağını dile getirdi.

Bu toplantının yanı sıra Irak genelinde Kur’an’i ilimleri ilerleme kaydetme açısından, Irak Kur’an müesseseleri yöneticileri tarafından bir seminer düzenleneceğini ve seminerde bu aşamada eksikler nasıl giderilir ve ilerleme nasıl elde edilir konusu işleneceği beyan edildi.

Toplantının kapanış programında Âlimlerden önde gelen isimlerin ve Kur’an müesseselerin değerli yöneticileri de hazır bulunacak. Toplantı Hz. İmam Hüseyin (a.s) ziyaretgâhının ana salonu “Seyyidül Evsiya Muhammed Mustafa (s.a.a) salonunda düzenlenecek.