Bahreynli Kâri

Bahreynli Kâri

Herkesin kıraati parmak izleri gibi kendine aittir.

İran’ın Meşhed kentinde düzenlenen 6. Ulsulararası Müslüman Öğrenciler Kur’an Yarışması’na kıraat bölümünde katılan Bahreynli öğrenci Ali Hasan Abdullah Hasan Da’bel, “Çocukluk yaşlarından itibaren ailemizde Kur’an’la hemhal oluyorum. Bir gün bir camide imam olan kuzenim Kur’an öğrenmem için beni camiye çağırdı ve bende bu konuda bir yetenek olduğunu farketti” dedi.

Ali Hasan, “Bahreyn’de Kur’an-ı Kerim eğitimi için bazı merkezler vardır. Bunlardan Ikra ve Zikr’ül-Hekim Kur’an merkezlerini örnek verebilirim. Ancak ben bu merkezlerde değil, sadece kuzenimin huzurunda Kur’an öğreniyordum. Daha sonra başka ülkelerden olan büyük hafızlar ve Kur’an okuyucularından da eğitim aldım. Genel olarak, Bahreyn’deki Kur’an eğitimi yönteminin diğer ülkeler gibi olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Bahreynlı Kur’an okuyucusu sözlerine şöyle devam etti:

Genellikle bütün ünlü kârilerin kıraatini dinlerim. Yani sadece bir hoca veya kâriyi dinlemekle yetinmem. Bana göre, herkesin kıraat tarzı parmak izleri gibi sadece kendine aittir. Dolayısıyla sadece birisi gibi Kur’an okumak istemem. 

Ali Hasan, “Kur’an yarışmalarının uluslararası bazda düzenlenmesi Müslümanların birbirlerinin kültür ve dilleriyle tanışmaları için en iyi fırsattır. Bu gibi yarışmalar büyük önem taşımaktadır ve Müslümanlar arasında kardeşlik duygusunun arttırılmasına zemin hazırlar” diye konuştu.

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın