Bahreyn’de Kur’an Öğretmede Yeni Bir Sistem

Bahreyn’de Kur’an Öğretmede Yeni Bir Sistem

Bahreyn Vakıflar İdaresi ve İslami İşler başkanlığı Kur’an çalışmaları bölümü, Kur’an okuma ve Tecvit çalışmalarında yeni bir sistem başlattı.

Uluslararası Kur’an Haber Ajansı Iqna’nın elektronik Bahreyn El-Vatan gazetesinden yaptığı habere göre; bu eğitim sistemi 6 farklı seviye içeriyor. Kur’an ilimlerinde usta uzmanlar tarafından hazırlanmış olup yetenekli ve kabiliyetli Kur’an öğrencilerinin bilimsel ve pratik becerilerini Kur’an okumada desteklemek amacıyla hazırlanmıştır.

Abdullah El-Omeri İslami İşler ve Vakıflar Bakanlığı Kur’an-ı Kerim bölümü müdürü bu konuda şunları açıkladı: Bu sistem Kur’an öğrencileri arasındaki bireysel farklılıkları dikkate alarak, ayrıca bireysel okuma, kişinin Kur’an mürebbisi yanında Kur’an hatmetmesine ısrarla geniş kapsama sahiptir.

Sözlerine şunları ekledi: Kur’an-ı Kerim öğretme merkezlerine bağlı sivil toplum kuruluşları bu yeni sistemi eğitim ve öğretim dalında kullanmak ve eğitim kurumlarında faal edebilmek için uğraşıyorlar.

El-Omeri devamında şunları ekledi: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an-ı Kerim merkez komitesi, nitelikli uzmanlar gözetiminde, yaz okullarına katılabilmek için kayıt yaptıran tüm Kur’an katılımcılarından sınav almayı hedefliyor, 2000 bin kız erkek katılımcı bu sınavlara katılıyor. Daha üst seviyelere katılabilmeleri için seviye tespit sınavı alınıyor.

Bahreynli müdürün dediklerine göre: Bu idare sınava katılan öğrencilere Kur’an Okuma, Tecvit, 7 Kıraatte okuma, 3 Kıraatte okuma ve Hafızlık diplomaları vermeyi amaçlıyor.

Sözlerinin sonunda şunlara vurgu yaptı: Bahreyn’in çeşitli bölgelerinden gelen başvuru sahiplerinin, başvurularının değerlendirilmesini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla aylık testler yapılıyor ve bu testler başvuru sahiplerinin seviyelerini tespit etmeyi kolaylaştırıyor ve yaz okulunun bitmesini ve seviye atlamayı beklemesine gerek kalmıyor.

Yerleşme sınavları değerlendirme komitesinin işlerinin süresini azaltmış bulunmakta ve bu işlem daha önceden iki hafta zaman almaktaydı.