Avusturya Örtü Yasağı Yasasına Karşı Protestoda

Avusturya Örtü Yasağı Yasasına Karşı Protestoda

Avusturya Örtü Yasağı Yasasına Karşı Protestoda

Faaliyetli bir grup müslüman 16 Ocak pazartesi Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kamu çalışanlarını ve öğretmenleri de etkileyen başörtüsü yasağı yasasına karşı tepkilerini dile getirmek için yürüyüş düzenlediler.

Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, öğretmenler dâhil kamu çalışanlarına başörtüsü yasağı getiren bir düzenlemeyi tek parça olma bahanesiyle hayata geçirmek istediğini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda kastını dile getirmesinin ardından Müslümanlar sosyalist ve liberal kurumlarla Sbastian Kurz aleyhine itirazlar başlattı.

Avusturya müslüman gençliği kurumu bu siyasetin kadınların zahirine bakılarak yapıldığını dile getirerek alınan kararı mahkûm etti.

Avusturya gençli kolu başkanı sözcüsü Canan Yaşar konuşmasında, müslüman kadının kamuda ve iş yerinde taktığı örtünün olumsuz etkileri olduğu iddiasını ret etti.

Avusturya sosyalist gençler kurumunun mensuplarından Fiona Herzog uygulamayı kabul edilemez olduğunu söyledi ve dedi: Bu kanun sadece Müslümanları hedef almıştır ve olay tamamen siyasidir.