Avusturya'da Kur'an hediye kampanyasına yasak

Avusturya'da Kur'an hediye kampanyasına yasak

Avusturya halkına ücretsiz Kur'an hediye kampanyası, insanları cezbetmek için aşırıcılık yanlılarının bir girişimi suçlaması ile yasaklandı.

Avusturya 'özgür' aşırı sağ partisi ilk kez Viyana'da Dubling mahallesinde caddelerde halka ücretsiz Kur'an hediye edilmesinin yasak olduğunu açıkladı.

Avusturya'da Kur'an hediye kampanyasına saldırı sabıkalı bir teröristin kuruculardan olduğu açıklamasından sonra geldi.

Almanya'da Kur'an hediye kampanyası tatil edildi

Almanya'da Nurderen-Vestefalen eyaletlerinde Kur'an hediye kampanyası 'İkra' başlığı altında düzenlenmekte idi, tatil edildi.

Kampanyada genç erkekler uzun sakalları ile şehrin bazı bölümlerine götürdükleri masaların üzerine koydukları Kur'anı Kerim nüshalarını halka hediye etmekteydiler.

Alman İstihbarat kurumu, bu kampanyanın ülkede Selefi aşırıcılık akımı eğilimine artışının nedenlerinden birisi olduğunu açıklandı.

Onlar halihazırda sadece Nurderen-Vestefalen eyaletlerinde yaklaşık üç bin Selefinin bulunduğunu ve bunlardan 620 kişinin şiddet talep ettiğinin telakki edildiğini açıkladı.

Alman İstihbarat Kurumu Kur'an hediye kapmanyasının ardında 'gerçek din ' ismi ile bir şebekenin ve Arap dünyası zenginlerinin bunları desteklemesinin muhtemel olduğunu açıkladı.