Avrupa İnsan Haklarının Avrupalı anlayışı!!!

Avrupa İnsan Haklarının Avrupalı anlayışı!!!

Avrupa insan hakları mahkemesi yüzme dersinin kızlı erkekli olması din, düşünce, inanç ve vicdan özgürlüklerini ihlal etmediğini dile getirdi.

Avrupa İnsan Haklarının Avrupalı anlayışı; Yüzme Derslerinin Kızlı Erkekli Mecburiyeti

Avrupa insan hakları mahkemesi din ve inanç özgürlüklerini görmezden gelerek İsviçre okullarında kızlı erkekli karışık yüzme derslerini mecburi kıldı.

İqna haber ajansının naklettiği habere göre Avrupa insan hakları mahkemesinin 10 Ocak ta verdiği haberde; Türkiyeli bir ailenin kızlarını karışık yüzme havuzunda yüzme dersi almalarını ret etmesi sonucu dini özgürlüklere müdahale gerekçesini kabul etmediği kararı verdi.

Kararda yüzme dersinin kızlı erkekli olması din, düşünce, inanç ve vicdan özgürlüklerinin ihlali olmadığı sonucuna varıldığı dile getirildi. Ayrıca, kararın çocukların sosyalleşmeleri açısından yararlı olacağı beyan edildi.

Bu karar Türkiye asıllı İsviçreli bir ailenin yüzme dersinin karışık olmasına itirazı üzere verildi. Aynı zamanda erkek çocuklarının yüzme dersi esnasında çıkarılmaması ve kızların haşema kullanması da alınan kararda yer almakta.

İsviçre milli eğitim bakanlığı 2010 da iki aileyi kızlarını yüzme dersinin karışık olması nedeni ile men ettiği için 1400 Euro para cezasına çarptırdı.