Arabistan Kur'an Yarışması

Arabistan Kur'an Yarışması

Suudi Arabistan öğrenciler arası Kur'an yarışması 500 kız ve erkek öğrencinin katılımıyla bu ülkenin Cidde üniversitesinde başladı.

Yarışma 20 Ocak tarihinde başladı ve 25 Ocak tarihine kadar devam edecek.
Bu Kur'an'i etkinliğe, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde bulunan 21 üniversite, devlet ve özel kolejden 500 öğrenci katıldı.

Kıraat ve tecvid eşliğinde tüm Kur'an ezberi, kıraat ve tecvid eşliğinde 20-10 ve 5 cüz Kur'an ezberi yarışmanın çeşitli kategorileridir.  Yarışmada dereceye girenlere 500 bin Suudi riyali ödül olarak belirlendi.

Cidde öğrenciler arası Kur'an yarışması genel müdürü Salah b. Osman Salim Osman, katılımcıların bu yarışmalardaki değerlendirme mekanizmalarının uluslararası Kur'an yarışmalarının ölçütlerine uygun olduğuna değinerek ''Bu yarışmaya katılanlar Kur'an kıraatına tam hakim olmalı ve ezber alanında tecvid ehkamı vakf ve ibtidaya tam olarak uymalı ve hiçbir hataya sahip olmamalıdır'' dedi.

Salah b. Osman Salim Osman, jüri komitesinin Kur'an bilimleri alanında 10 uzman hakemden oluştuğunu ve yarışma kurallarının ezber, tecvid ve iyi tilavet olmak üzere üç konuya odaklanmıştır.

 

 

kaynak: iqna

 

Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın