Arabistan'da Kur'an Yarışması

Arabistan'da Kur'an Yarışması

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 9. Dönem Öğrenciler arası Kur'an yarışması bu ülkedeki öğrenciler arası en büyük Kur'an yarışması ünvanıyla 25 Şubat'ta başladı.

Cidde kentinde 9.  Dönem Öğrenciler arası Kur'an yarışmasına 21 üniversite, kamu ve özel kolejlerden 500 öğrenci katıldı.

Bu dönem yarışmaları tilavet ve tecvid eşliğinde tüm Kur'an ezberi, tilavet ve tecvid eşliğinde 20 cüz ezberi, tilavet ve tecvid eşliğinde 10 cüz ezberi, tilavet ve tecvid eşliğinde 5 cüz ezberi olmak üzere dört bölümde düzenlendi. Dereceye girenler için yaklaşık 500 bin Suudi Riyali ödül olarak düşünülmüştür.

Yarışmaya katılan öğrenciler ilk kayıttan sonra hakemler tarafından değerlendirildi ve onlar arasından 500 kişi Kur'an yarışması için seçildi.

Yarışma organizatörlerinden Salahaddin Osman bu konuyla ilgili olarak ''Cidde üniversitesinde öğrencilerin Kur'an yarışması, Suudi Arabistan'da öğrenciler arası en büyük Kur'an yarışması olarak kabul edilir'' dedi.

Suudi Arabistan 9.  Dönem Öğrenciler arası Kur'an yarışması 5 gün boyunca Cidde Üniversitesi Eğitim fakültesinde devam edecektir.

 

                                                                       

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın