Amerika’nın Boise Kentinde Hristiyanların İslam Merkezinde Namaz Kılanları Karşılaması

Amerika’nın Boise Kentinde Hristiyanların İslam Merkezinde Namaz Kılanları Karşılaması

Amerika’nın Idaho eyaletinde Boise kentinde bir grup gönüllü Mesihi Müslümanları koruma hedeflerini duyurarak, günlük namazlarını kıldıkları esnada İslam merkezinin karşısında durarak onlara hoş geldin diyor.

Kivi tv haber kanalının aktardığı habere göre, Laura Armstrong kendi eşi Nick ile birlikte daha önce Malezya’da azınlık olma duygusunu yaşamış olması sebebiyle, Boise kentinde gönüllü kişileri İslam merkezi yolunda günlük namazlarını kılan Müslümanlara hoş geldiniz diyerek onlarla olan gönül bağlarını göstermeye teşvik ediyor.
Laura Armstrong, ‘’Bizler tıpkı İncil’de olduğu gibi komşularımız ile dost olmalıyız’’ dedi.
Sözlerinin devamında, Müslüman nüfusa sahip bir ülke olan Malezya’da azınlık olarak yaşadığım zamanlarda, Müslüman komşularım çok kibardılar ve bize saygı duyuyorlardı ve şuan bizlerde azınlıkta olan Müslümanlara saygı duymalı ve onlarla dost olmalıyız dedi.
Armstrong, Tramp’ın ülke yönetimini yaptığı, dini ve siyasi kavgaların arttığı bu dönemde Müslümanlarla selamlaşarak onların halini sormanın ve onlarla samimi ilişkiler kurmanın çok değerli olduğunu açıkladı.
Eğer Hristiyanlar, Müslümanlardan korkuyorlarsa onlara, kendileriyle sohbet edip, İslam hakkında sorular sormalarını tavsiye ediyorum. O zaman korkmaya hiç gerek olmadığı anlayacaklardır, açıklamasını yaptı.