Amerikan Ebeveyinlerinin Kur'an Dersinden Korkusu

Amerikan Ebeveyinlerinin Kur'an Dersinden Korkusu

Amerikanın Kuzey Carolina Eyaletinin Wilson Şehrinde Bdyngfyld Lisesinde Okuyan İki Lise Öğrencisinin Velisi: Çocuklarının ingiliz edebiyat dersindeki konularından birinde Kur'an'ı Kerimi okumaları onları dehşete düşürdü, çocuklarını bu sınıftaki derslere katılmaya yasakladılar.

Uluslararası Haber Ajansı Iqna'nın Wilson Times'tan yaptığı habere göre; Kur'an okuma kültür dersinin bir bölümü olarak onuncu sınıf ingilizce dersinde öğrencilere öğretilmektedir. Bu derste Hristiyanlık, Hinduizm,Budizm, İslam ve diğer dinler ve inançlar hakkında öğrencilere eğitim verilmektedir.

Kuzey Carolina lisesinde onuncu sınıf ders müfredatında edebiyat kitabında "dünya başyapıtları" dersi öğrencilere verilmesi devlet yetkilileri tarafından onaylandı.

Öğrencilerden birisinin annesi "Kur'an bir hikaye değildir" dedi. Bunun edebiyatını dışarda görüyorum! Her nekadar onlar bu kitabta öğretmek istiyorlar. Başka bir kitap kullanarak öğretebilirler.

Wilson County politika alanı okulları, devlet okullarına bir dersten bir bölümü silme hakkı vermez ve bu dersin belirli bir din bölümünü kaldırma yetkisi tanımaz.

Amber Lynch Wilson ilçe okullar sözcüsü; devlet okullarında din metinleri ders müfredatının bir parçasıdır dedi. Okullar farklı dinleri ve onları kitablarını öğretmek zorundadır diye ekledi.

Son yıllarda kendilerini müslüman ve Kur'an izleyicisi olarak tanıtan teröristlerin son ölümcül saldırılarının ardından İslam dinine ve Kur'an'ı Kerime karşı olumsuz düşüncelerin artmasına sebep oldu. Gerçi; müslümanlar farklı eğitim programları düzenleyerek bu oluşan yanlış kanıyı düzeltmeye çalışsalarda bu tür olaylar devam ediyor.