Amerikalı Öğrencinin İşidi İfşa Etmek İçin Yazdığı Kur'an-i Şiiri

Amerikalı Öğrencinin İşidi İfşa Etmek İçin Yazdığı Kur'an-i Şiiri

Amerikanın Stylvar Şehrindeki Müslüman Öğrenci Şiiriyle Kur'ani Öğretilerle İşid arasında büyük bir boşluk olduğunu ifşa etti.

Uluslararası Haber Ajansı Iqna'nın STW NEWS Press'ten yaptıgı habere göre; İşid teröristlerinin geçen yıl pariste onlarca kişinin ölümüne sebep olan teröristlik olayından sonra  Amerikanın Styvar şehrinde lise öğrencisi olan Reem Mnzy çok etkilenmiş ve ne yapacağını bilemez hale gelmişti.

Hicaplı olan genç müslüman Reem işidin kendini müslüman olarak tanıtmasından yorulmuştu.

Bir müslüman olarak onunla işid arasındaki farklılıkları gösterebilmek için bilgisayarın başına geçti ve şiir yazmaya başladı.

Şiirinin adını "Onlar Beni Tanıtamaz" koydu.

15 Yaşında olan bu öğrenci dedi: Halkın beni işidle tanımasını istemiyorum. Halkın gerçek islamı tanımasını istiyordum. Biz müslümanlar sevgi dolu, yardımsever ve şükürlü insanlarız. Ve bu işidin tam tersi ve doğasına aykırı bir durum.

Şiirin manasının bir kısmı şöyledir: Benim okuduğum Kur'an'la onların inandığı şey ayrıdır. Kur'an sulhtan ve barıştan yanadır onlar ise dünyaya hakim olmak ve kargaşaya sürüklemek istemekteler.

Mısır asıllı olan Reem Mnzy şikagoda dünyaya gelmiş ve 6 yaşından beridir stlvayda yaşamakta.

O şiirini geçen ay stlyv islam merkezinde "Amerikada İslam Kapıları Açık" adlı programda okudu ve yoğun ilgiyle karşılandı.

Öğretmenleri ve okul müdürü onun hakikatı anlatmak için göstermiş olduğu cesaret ve telaşı övgüye layık buldular.

Reem'in okul müdürü olan Oops Gordon 11 yıldır bu okulda idarede çalışmakta. O şunları söylüyor; Amerika cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce önyargıdan kaynaklanan şiddet az olsada meydana geliyordu. Ama bu son iki haftadır sanki insanlar zihinlerine geleni dillerine dökmekteler.

Mnzy dedi: Diğerlerinin de anlamasını umut ediyorum. Barış dünyaya hakim olacaktır.