Amerikalı Çocuklar İslamofobi İle Mücadele Etmeyi Öğreniyorlar

Amerikalı Çocuklar İslamofobi İle Mücadele Etmeyi Öğreniyorlar

Amerika Müslüman Güçlendirme Ağı, Uluslararası Çocuk Barış Örgütü ile iş birliği içerisinde Seattle Üniversitesi'nde her dinden gençleri İslamofobiye karşı olmak için teşvik edecek.

«seattleglobalist» haber ajansının haberine göre, 15 Ocak Pazar, Seattle Üniversitesi'ndeki atölye, gençleri İslam ve Amerikalı Müslümanlar hakkında kendi hikâyelerini anlatmaya teşvik edecek.

Daha sonra bu editöre sunulan bu hikâyeler, görüş ve mektup olarak medyaya sunulacaktır.

Bu atölyenin oluşturulması fikri, Amerika’daki başkanlık seçimlerinden sonra Müslüman karşıtlığı ve Müslümanlara karşı nefret suçlarında artışın sonucunda ortaya çıktı.

Amerika Müslüman Güçlendirme Ağı'ndan Aneelah Afzali ve son zamanlarda mesleğini topluluk çalışmalarına odaklanmak için bırakan bir avukat, " Tanımadığınız bir azınlığı vahşileştirmek gerçekten kolaydır" diyor. Amerikalıların sadece yüzde 38'inin Müslüman olduğunun bilindiğini söylüyor.

Müslümanlar adına yapılan terör haberlerine medyada genişçe yer vererek Müslümanların izole edilmesine ve İslamın yanlış ve tehlikeli algılamalarına yol açabileceğini belirtti.

Afzali, Bu yanlış düşünceler her gün Müslüman öğrenciler aleyhinde sınıf arkadaşları tarafından yorum, şaka ve bazen agresif saldırılar şeklinde artmakta olduğunu söyledi.
Devamında:  ‘’Bu atölye, Müslümanlar ile ilişkilerinin artması amacıyla kendi hikâyelerini anlatmaya teşvik edecektir.’’ dedi.