Amerika’da Kur’an Yarışmaları

Amerika’da Kur’an Yarışmaları

Hz. Abbas (a.s) türbesine bağlı uluslararası haber merkezi El kefil ilki düzenlenen Kur’an yarışması Kur’an yarışması Yasin suresi ezberi katılımcıların üç eyaletten “New York, New Jersey ve Philadelphia” olduğunu ve yarışmanın Amerika’nın New York şehrinde düzenlendiğini bildirdi.

Uluslararası Kuran Haber Ajansı Iqna’nın Uluslararası Elkefil web sayfasında; bu yarışmada 40 ülkenin yarıştığını; Irak, İran, Lübnan, Bahreyn, Hindistan, Afganistan ve Amerika’da yaşayan diğer Müslüman vatandaşlar çocuklar ve büyükler olmak üzere iki grupta Yasin süresi ezberi için birbirleriyle yarıştılar. Yarışmayı kazananlara ödülleri İmam Ali merkezinde verildi.

Hüccet-ul İslam Şeyh Muhammed Cevad Selami Elkefil Uluslararası ilişkiler bölümü müdürü ve Hz. Abbas Türbesi temsilcisi kuzey ve güney Amerika’da yapılan yarışmayı denetleyenlerdendi. Yarışmanın kapanış programında yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: Bugün burada toplanan ve Yasin suresini ezberlemeye çalışan ve bu konuda çaba harcayan herkes ister dereceye girmiş olsun ister olmasın hepiniz zafer kazandınız.

O konuşmasında: Gerçek başarı Kur’an’ı ezberlemek için uğraşmaktır. Çünkü bu iş ardından ahiret sevabını getirir. Bu yarışmaya katılan, bu yarışmayı düzenleyenlerden ve İmam Ali merkezine teşekkür ederim.

Yarışmaya katılanlar arasında 6 yaşında çocuktan, 60 yaşındaki yaşlı adamın bulunması bu yarışmayı düzenleyenlere umut olduğuna ve her yıl bu yarışmaların düzenleneceğine dikkat çekti.

Seyit Hüseyin El Behrani yarışmayı organize edenlerden konuşmasında şunları açıkladı: Allah Teâla’nın lütfuyla bu güzel Kur’an birleşmesi ilk defa Hz. Abbas türbesinin katkılarıyla New Yorkta düzenlendi.

Ümitli olduklarına değinerek böyle Kur’an meclisleri aileler içinde Kur’an sevgisinin artmasına sebep oluyor dedi.

“Seyit Zühey El Hüseyni El Efgani”Kur’an Karisi ve yarışmada jüri üyesi olan bu şahıs sözlerinde şunu belirtti: Kendi çapında çok başarılı bir Kur’an yarışmasıydı. Müslüman azınlıklar Kur’an faaliyetlerinin azlığından yakınıyorlardı. Bu açığı azda olsa Allah’ın lütfu ve yardımıyla kapatmaya çalıştık.

Hüseyni ümitli olduklarını ve bu tür faaliyetler bizi Allah’a yakınlaştırmaya vesile olur ve inşallah Kur’an aşkını kalplerde yeşertiriz.

El kefil Uluslararası ilişkiler müdürü programın sonunda yarışmayı başarıyla bitirenlere hediyelerini verdi. Her gruptan yarışma birinci ve ikincilerine Hz. Abbas türbesinin ev sahipliğini yapacağı Irakta kutsal türbelerin ziyareti gerçekleştirilecektir.