Amerika’da İslam Aleyhine Saldırılarda Artış!

Amerika’da İslam Aleyhine Saldırılarda Artış!

"Donald Trump’un seçim kampanyalarında İslamofobi söylemleri, İslamofobik davranışların artışında sadece Amerika’da etkili olmadı, hatta Kanada gibi diğer ülkelerde de etkisini gösterdi"

Kuzey Amerika Müslümanlarına yönelik “Alo Nasihat; Müslüman gencin ulaşım hattı” adlı telefon hattına gelen aramaların çoğu, saldırı ihbarları olduğu ve geçen yıla nispet 4 kat daha fazla olduğu söylendi.

“İqna” haber ajansının “Metro News” haber sitesinden naklettiği habere göre: “Alo Nasihat” hattının kurucu ve yöneticisi “Sümeyye Puneh” röportajında, 2015 yılında 4 bin saldırı ihbarı yapıldığını ancak bu ihbarların 2016’da 17 bine ulaştığını dile getirdi.

“Alo Nasihat” hattı Kuzey Amerika Kıtasına özel olarak 2006’da Müslüman gençlere yardım amaçlı her türlü zorbalık ve saldırı ihbarlarını, dini farklılıklarını bildirmeleri ve öğrenmeleri için kuruldu.

Sümeyye Puneh: elbette bu olaylarda İslamofobik kampanyaların artışı etkili ama son cumhurbaşkanlık seçimlerinde Trump’un seçilmesi bu saldırıların artışını daha da fazlalaştırdı.

Yapılan aramaların %67’si Amerika’dan ve geri kalanı ise Kanada’dan olmaktadır.

Sümeyye: Donald Trump’un seçim kampanyalarında İslamofobi söylemleri, İslamofobik davranışların artışında sadece Amerika’da etkili olmadı, hatta Kanada gibi diğer ülkelerde de etkisini gösterdiğini dile getirdi.