Amerika Utah Eyaletinde Kur'an Sergisi Düzenlenecek

Amerika Utah Eyaletinde Kur'an Sergisi Düzenlenecek

Amerika'nın Utah eyaletinde Logan şehri Halk Kütüphanesi 4 Haziran'da Kur'an sergisine evsahipliği yapacaktır. Amerika Müslüman Gençler Derneği tarafından yapılacaktır.

Serginin amacı bölge insanlarını Kur'anla aşina etme, İslam öğretileri ve İslam hakkında yanlış ve olumsuz algıları ortadan kaldırmakdır.

Şu ana kadar İndiana ve Massachusetts eyaletinde Amerika kütüphanelerinin bir dizisi bu programlara ev sahipliği yapmıştır. Önümüzdeki haftalarda serginin diğer birçok eyalette de yapılması kararlaştırılmıştır.

Dernek üyelerinden Üsame Evan bu konu hakkında Amerika halkının birçoğunun özellikle küçük şehirlerde yaşamayan Müslümanların İslam ve Kur'anı doğru anlamadıklarını söyledi.

Birçok kişi yanlış tasavvurla Kur'anın Müslümanları insanları öldürmeye ve onlardan nefret etmeye teşvik ettiğine inanmaktadır. Bu meselenin tam tersini vurgulayan Kur'an ayetlerine değinmektedir.

Evan 'Müslüman Gençler Derneği bu sergiyi düzenleyerek insanlara doğru bilgi sunmak için çaba sarfetmektedir. Böylece Kur'an, İslam ve Müslümanlar hakkında doğru bir anlayışa sahip olabilsinler' dedi.