Amerika'da Ku'ran-ı Kerim Yarışması

Amerika'da Ku'ran-ı Kerim Yarışması

Boston İslam Toplumu, Kuzey Amerika İslam Derneği ve Genç Müslümanlar Derneği Massachusetts şubesinin ortak olarak düzenlediği turnuvada gençler hünerlerini sergiledi.

IQNA haber sitesinin MetroWest Daily News'ten aktardığına göre Kur'an okuma yarışmasında Massachusetts ve bazı farklı eyaletten katılan 150 çocuk  yerini aldı

Boston İslam Toplumu, Kuzey Amerika İslam Derneği ve GençMüslümanlar Derneği Massachusetts şubesinin ortak olarak düzenlediği turnuvada, gençler  hünerlerini sergiledi.

Kız ve erkek olarak ayrı gruplarda düzenlenen yarışmanın ilk ve son yarısı geçtiğimiz haftalarda düzenlendi. Her iki gruptan 5 finalist seçildi ve aralarından 3 kişi yarışmanın galibi oldu.

Doğru şekilde ezberleme, tecvit kurallarına uyma, harflerin ve ayetlerin telaffuzunun doğru olması, jürinin başlıca kriterlerindendi.

Yarışmanın göevlilerinden biri olan Hümayun KEBİR, her sene düzenlenen bu yarışmaların asıl amacı genç kuşağın ,müslümanların semavi kitabına yönelik  muhabbeti ve ünsü arttırmak  olduğunu dile getirdi.