Almanya’dan ‘'Selefi Camileri Kapatılsın!'’ Önerisi

Almanya’dan ‘'Selefi Camileri Kapatılsın!'’ Önerisi

Alman başbakan yardımcısı ‘Almanya’da selefilere bağlı olan camiler kapatılmalıdır’ dedi.

Press tv kanalının paylaştığı habere göre, Almanya başbakan yardımcısı Sigmar Gabriel, Der Spiegel dergisiyle yaptığı röportajda Berlin’de yaşanan son terörist saldırısının faili ile selefi hatip arasındaki ilişkiye değinerek şunlaru söyledi: ‘’Selefi camiler biran önce kapatılmalı, cemaatleri dağıtılmalı ve bu suçu işleyen vaizler ülkeden sınırdışı edilmelidir.’’

Gabriel, bu konuda hiç tolerans gösterilmeyeceğini ve Alman semtlerinin radikalleşmemesi için kültürel bir mücadele gerektiğini öne sürdü.

Almanya’da ve Avrupa ülkelerinde selefilik ve vahabilik, Arabistan ve Basra Körfezinde bulunan bazı ülkelerin maddi destekleri ile yayılmıştır.

19 Aralık 2016 tarihinde Tunuslu bir teröristin Berlin'de Tır ile bir Neol pazarına dalarak orada bulunanları ezdi ve bu olayda 12 kişi yaşamını yitirdi.
24 yaşındaki bu saldırgan 23 Aralıkta Milano yakınlarında İtalyalı polisler tarafından silahlı çatışma sonucunda öldürüldü.
Bu teröristin geçtiğimiz yıl terörist grup Daeş için tebliğ yaptığı iddiasıyla tutuklanan selefi vaiz Ebu Vala ile ilişkisinin olduğunu açıkladı.